Page 27 - medorledor88
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬               ‫תבשיל של‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה‪ ,‬שוטפים וחותכים אותם‪ .‬במחבת‬          ‫תפוחי אדמה וערמונים‬
‫מחממים את השמן‪ .‬כשהשמן חם מוסיפים את חתיכות תפוחי‬
‫האדמה‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מערבבים‪ .‬מקלפים את שן השום‬              ‫מנה מאזור של אוברן (‪)Auvergne‬‬
‫וקוצצים אותה‪ .‬מוסיפים למחבת‪ .‬שוטפים את הפטרוזיליה‬         ‫מנה חורפית ומאוד מנחמת‪ .‬אפשר להגיש‬
‫וקוצצים אותה‪ .‬מוסיפים למחבת ומערבבים שוב‪ .‬ממשיכים‬
                                                                                     ‫לצד סלט חסה‪.‬‬
   ‫לבשל עוד כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה זהובים היטב‪.‬‬
‫מוסיפים את הערמונים‪ ,‬מערבבים ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים‬                                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫את הגבינה כך שהיא תעטוף את כל תפוחי האדמה‪ .‬כל זה‬                                              ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                                                                              ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
                                      ‫נעשה על אש נמוכה‪.‬‬
      ‫לבסוף מוסיפים את השמנת ומערבבים שוב‪ .‬מגישים מיד‪.‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                             ‫‪ 800‬גר' תפוחי אדמה‬
‫‪27‬‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬שן שום‬
                                                                                     ‫‪ 1‬חבילה קטנה של פטרוזיליה‬
                                                                                     ‫‪ 300‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
                                                                                 ‫‪ 50‬גר' של קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
                                                                                       ‫‪ 200‬גר' ערמונים (‪ 2‬חבילות)‬

                                                                                                ‫‪ 2‬כפות שמן תירס‬
                                                                                                 ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                           ‫גיליון ‪88‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32