Page 26 - medorledor88
P. 26
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
הכנה: אוסובוקו עם ציר בקר,
מקלפים את ראש השום השחור ופורסים את שיני השום קוניאק ושום שחור
לשלוש .מחממים בסיר עם תחתית עבה את השמן .בצלחת
שמים קמח וטובלים בו את חתיכות האוסובוקו .מקמחים מכל מצרכים ל 4 :מנות
הצדדים ומנערים כדי להוריד את עודפי הקמח .מניחים את זמן הכנה 20 :דקות
חתיכות הבשר בסיר וסוגרים אותם מכל צד .מוסיפים את בצלי זמן בישול 3.5 :שעות
שאלוט הקצוצים ומקפיצים אותם עד שהם הופכים לשקופים.
מוסיפים את הקוניאק ומדליקים (פלמבה ) ,מערבבים מעט. מצרכים:
מוסיפים את ציר בקר ,את הבוקה גרני ,את השום השחור. 254חתיכות של אוסבוקו
מפלפלים וממליחים לפי הטעם .מביאים לרתיחה וממנמיכים
את האש .מבשלים כשלוש וחצי שעות ,כשמדי פעם בודקים 6בצלי שאלוט קצוצות
ואם יש צורך מוסיפים נוזלים .אפשר להשתמש בסיר לחץ ואז 1בוקה גרני
זמן הבישול יהיה כשעה וחצי. (פראסה ,פטרוזיליה ,טימין ,עלה דפנה)
1/2ליטר ציר בקר
לפני ההגשה מוציאים את הבוקה גרני ומתקנים את התיבול אם 1ראש שום שחור
יש צורך. 150מ"ל קוניאק
קמח
3כפות שמן זית
פלפל ומלח גרוס
26