Page 26 - medorledor88
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬   ‫אוסובוקו עם ציר בקר‪,‬‬
‫מקלפים את ראש השום השחור ופורסים את שיני השום‬                  ‫קוניאק ושום שחור‬
‫לשלוש‪ .‬מחממים בסיר עם תחתית עבה את השמן‪ .‬בצלחת‬
‫שמים קמח וטובלים בו את חתיכות האוסובוקו‪ .‬מקמחים מכל‬                                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הצדדים ומנערים כדי להוריד את עודפי הקמח‪ .‬מניחים את‬                                                  ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫חתיכות הבשר בסיר וסוגרים אותם מכל צד‪ .‬מוסיפים את בצלי‬                                              ‫זמן בישול‪ 3.5 :‬שעות‬
‫שאלוט הקצוצים ומקפיצים אותם עד שהם הופכים לשקופים‪.‬‬
‫מוסיפים את הקוניאק ומדליקים (פלמבה )‪ ,‬מערבבים מעט‪.‬‬                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
‫מוסיפים את ציר בקר‪ ,‬את הבוקה גרני‪ ,‬את השום השחור‪.‬‬                                              ‫‪ 254‬חתיכות של אוסבוקו‬
‫מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪ .‬מביאים לרתיחה וממנמיכים‬
‫את האש‪ .‬מבשלים כשלוש וחצי שעות‪ ,‬כשמדי פעם בודקים‬                                                 ‫‪ 6‬בצלי שאלוט קצוצות‬
‫ואם יש צורך מוסיפים נוזלים‪ .‬אפשר להשתמש בסיר לחץ ואז‬                                                       ‫‪ 1‬בוקה גרני‬

                               ‫זמן הבישול יהיה כשעה וחצי‪.‬‬                          ‫(פראסה‪ ,‬פטרוזיליה‪ ,‬טימין‪ ,‬עלה דפנה)‬
                                                                                                     ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
‫לפני ההגשה מוציאים את הבוקה גרני ומתקנים את התיבול אם‬                                                 ‫‪ 1‬ראש שום שחור‬
                                                  ‫יש צורך‪.‬‬                                             ‫‪ 150‬מ"ל קוניאק‬
                                                                                                                  ‫קמח‬
                                                                                                       ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                                       ‫פלפל ומלח גרוס‬

                                                            ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31