Page 31 - medorledor71
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

                                                         ‫יום השוקולד‬

                                          ‫הכנה‪:‬‬          ‫קרם שוקולד בטעם וויסקי‬
                                                           ‫וקפה עם קציפת וויסקי‬
                                         ‫לקרם השוקולד‪:‬‬                       ‫וקפה‬
‫מחממים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה‪ .‬מסירים מן‬
‫האש ומוסיפים את השוקולד‪ ,‬מערבבים עד שהשוקולד נמס‪.‬‬                                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי‪ .‬מערבבים עד קבלת קרם‬                                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬

                                            ‫חלק ומבריק‪.‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
   ‫יוצקים לקערות או לכוסות‪ .‬מכניסים למקרר עד ההגשה‪.‬‬                                                ‫לקרם שוקולד‪:‬‬
                                                                                       ‫‪ 1‬וחצי מיכל שמנת מתוקה‬
                                  ‫לקציפת הקפה והוויסקי‪:‬‬                        ‫‪ 300‬גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות‬
                      ‫לפני ההגשה מקציפים את השמנת‪.‬‬                       ‫(ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)‬
                   ‫מערבבים את הקפה עם המים והוויסקי‪.‬‬                                           ‫כף נס קפה מגורען‬
‫מוסיפים את סוכר הוניל לקצפת‪ ,‬לאט ותוך כדי קיפול‪,‬‬                                                   ‫‪ 3‬כפות וויסקי‬
‫מוסיפים את הקפה עם הוויסקי לקצפת‪ .‬כשהמקצפת יציבה‪,‬‬
                                                                                                       ‫למקצפת‪:‬‬
                             ‫מכניסים אותה לשקית זילוף‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬שמנת מתוקה‬
‫מוציאים מן הקירור את כוסות עם הקרם שוקולד ומזליפים‬                      ‫‪ 2‬כפות נס קפה מגורען עם שתי כפיות מים‬

                                      ‫מעליו את הקצפת‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬כפית וויסקי‬
                                                                                              ‫‪ 2‬שקיות סוכר ונילה‬
                      ‫ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו‪.‬‬
                                               ‫בתאבון !‬

‫גיליון ‪31 71‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36