Page 30 - medorledor71
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :עוד רוזנטל יום האניס
בתוכו את צרור עשבי תיבול .מעליו מניחים כמה פרוסות שום דג ברמונדי
ובצלי אפוי בתנור
שאלוט .לבסוף מתבלים בתבלין הדג וסוגרים את חלל הבטן. מצרכים ל 4 :מנות
מעל הדג מניחים כמה פרוסות עגבניה ,מעל פרוסות שום זמן הכנה 10 :דקות
זמן אפיה 20 :דקות
ובצלי שאלוט .מתבלים במלח ,פלפל ותבלין דג.
זולפים את שמן הזית על הדג ,וגם את הפסטיס. מצרכים:
מכסים הדג עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור .מדי פעם 1דג ברמונדי במשקל 2קג'
פותחים ובעזרת כף מרטיבים את הדג ברוטב שנוצר בתבנית.
לאחר כ 15-דקות מסירים את רדיד האלומיניום ,מעל הדג 2עגבניות
מפזרים חתיכות חמאה ואופים עוד חמש דקות. 2בצלי שאלוט
להגשה: 2שיני שום
כשהדג אפוי מתחילים להסיר את העור ומפלטים את הדג. צרור של עשבי תיבול (שמיר ,פטרוזיליה)
על כל צלחת של סועד מניחים פילה דג מלווה עם פרוסות
מלח ופלפל
עגבניה ,בצלי שאלוט ושם .מעל זולפים מן הרוטב. תבלין דג
*אפשר לעשות מתכון זה עם כל דג ים שהוא בשרני. 3כפות שמן זית
1/3כוס פסטיס
50גר' חמאה
ההכנה:
יש לבקש מהדיג לנקות את הדג גם מהקשקשים.
מחממים תנור לחום של 180מעלות.
שוטפים את דג ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מגבת.
מניחים את הדג על רדיד אלומיניום ומניחים על תבנית.
שוטפים את העגבניות ופורסים אותם לפרוסות .מקלפים
את בצלי השאלוט ואת שיני השום ופורסים אותם לפרוסות
דקות .ממליחים ומפלפלים את חלל הבטן של הדג ומניחים
30