Page 30 - medorledor71
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬עוד רוזנטל‬                                        ‫יום האניס‬

‫בתוכו את צרור עשבי תיבול‪ .‬מעליו מניחים כמה פרוסות שום‬               ‫דג ברמונדי‬
                                                  ‫ובצלי‬             ‫אפוי בתנור‬

‫שאלוט‪ .‬לבסוף מתבלים בתבלין הדג וסוגרים את חלל הבטן‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מעל הדג מניחים כמה פרוסות עגבניה‪ ,‬מעל פרוסות שום‬                                      ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
            ‫ובצלי שאלוט‪ .‬מתבלים במלח‪ ,‬פלפל ותבלין דג‪.‬‬
            ‫זולפים את שמן הזית על הדג‪ ,‬וגם את הפסטיס‪.‬‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫מכסים הדג עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור‪ .‬מדי פעם‬                                    ‫‪ 1‬דג ברמונדי במשקל ‪ 2‬קג'‬
‫פותחים ובעזרת כף מרטיבים את הדג ברוטב שנוצר בתבנית‪.‬‬
‫לאחר כ‪ 15-‬דקות מסירים את רדיד האלומיניום‪ ,‬מעל הדג‬                                                      ‫‪ 2‬עגבניות‬
            ‫מפזרים חתיכות חמאה ואופים עוד חמש דקות‪.‬‬                                                ‫‪2‬בצלי שאלוט‬

                                                ‫להגשה‪:‬‬                                                ‫‪ 2‬שיני שום‬
‫כשהדג אפוי מתחילים להסיר את העור ומפלטים את הדג‪.‬‬                           ‫צרור של עשבי תיבול (שמיר‪ ,‬פטרוזיליה)‬
‫על כל צלחת של סועד מניחים פילה דג מלווה עם פרוסות‬
                                                                                                      ‫מלח ופלפל‬
         ‫עגבניה‪ ,‬בצלי שאלוט ושם ‪ .‬מעל זולפים מן הרוטב‪.‬‬                                                  ‫תבלין דג‬

         ‫*אפשר לעשות מתכון זה עם כל דג ים שהוא בשרני‪.‬‬                                            ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                                  ‫‪ 1/3‬כוס פסטיס‬

                                                                                                    ‫‪ 50‬גר' חמאה‬

                                                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                  ‫יש לבקש מהדיג לנקות את הדג גם מהקשקשים‪.‬‬
                                                                              ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬

                                                             ‫שוטפים את דג ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מגבת‪.‬‬
                                                             ‫מניחים את הדג על רדיד אלומיניום ומניחים על תבנית‪.‬‬
                                                         ‫שוטפים את העגבניות ופורסים אותם לפרוסות‪ .‬מקלפים‬
                                                         ‫את בצלי השאלוט ואת שיני השום ופורסים אותם לפרוסות‬
                                                         ‫דקות‪ .‬ממליחים ומפלפלים את חלל הבטן של הדג ומניחים‬

                                                                                                                  ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35