Page 32 - medorledor68
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                              ‫בין העלים בלי לקרוע אותם‪.‬‬      ‫עלי כרוב ממולאים‬
                                                          ‫בדג סלמון טרי ומעושן‬
‫מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות‪ .‬מחממים סיר‬
‫עם מים‪ ,‬מלח ופלפל ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את קוביות‬                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                      ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
               ‫הגזר ומבשלים כחמש דקות‪ .‬שומרים בחום‪.‬‬                                  ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
                      ‫את הסלמון חותכים לקוביות קטנות‪.‬‬                                 ‫זמן אפיה‪ 15 :‬דקות‬

‫יש לקצוץ את עלי הבזיליקום ולערבבם עם הקרם פרש‪.‬‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
    ‫ממליחים ומפלפלים‪ ,‬מוסיפים ‪ 50‬מ"ל יין לבן ומערבבים‪.‬‬                                         ‫‪ 400‬גר' סלמון טרי‬
                                                                                             ‫‪ 100‬גר' סלמון מעושן‬
‫מניחים את עלי הכרוב על מגש‪ .‬על כל עלה מניחים כף של‬
                ‫קוביות סלמון ומעל מעט מן רוטב השמנת‪.‬‬                                                      ‫‪ 1‬כרוב‬
                                                                                                         ‫‪ 2‬גזרים‬
        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (טרמוסטט ‪) 6‬‬                                 ‫‪ 30‬מ"ל קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
‫מקפלים את העלים ומניחים אותם בתבנית‪ .‬שופכים מעל את‬                                              ‫עלי בזיליקום טרי‬
                                                                                                  ‫‪ 300‬מ"ל יין לבן‬
                 ‫יתר היין‪ .‬אופים במשך חמש עשרה דקות‪.‬‬                                             ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                ‫להגשה‪:‬‬                                            ‫ההכנה‪:‬‬
‫מניחים עלה או שניים‪ ,‬מפזרים מעל קוביות גזר ומעט מרוטב‬
                                                         ‫שוטפים את הכרוב‪ .‬מחממים מים עד לרתיחה‪ ,‬ממליחים‬
                                                ‫השמנת‪.‬‬   ‫ומבשלים את הכרוב כעשר דקות‪ .‬מצננים ומתחילים להפריד‬

                                                                                                                  ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37