Page 26 - medorledor67
P. 26
פינת הטעמים של יהודית
ההכנה: מאפה רוקפור
ואגסים
יש לפורר את גבינת הרוקפור בעזרת מזלג .טורפים בקערה
את הביצים ,בהדרגה מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
עד קבלת מרקם חלק. זמן אפייה 45 :דקות
מוסיפים את השמנת ואת השמן תוך כדי ערבוב ולבסוף מצרכים:
מוסיפים את גבינת הרוקפור והגבינה הצהובה .מפלפלים 200גר' גבינת רוקפור
ומערבבים שוב .מקררים במשך כשלושים דקות. 2אגסים
מחממים תנור לחום של 180מעלות (טרמוסטט .)6 3ביצים
מקלפים את האגסים ,מוציאים את הליבה ואת הגרעינים. 200גר' קמח
חותכים אותם לקוביות .מיבשים את הקוביות בעזרת נייר 1שקית אבקת אפיה
סופג .מוסיפים אותם מיד לבצק (למניעת השחרה). 50גר' גבינה צהובה מגוררת
משמנים תבנית אנגליש קייק ושופכים את הבצק בתוכה. 150מ"ל שמנת
מכניסים לתנור ואופים כ 45-דקות .בודקים בעזרת סכין אם 80מ"ל שמן
פלפל גרוס
העוגה אפוייה .להב הסכין צריך להיות מעט לח.
26
מצננים במשך שלושים דקות לפני שמעבירים לכלי הגשה.