Page 26 - medorledor67
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬         ‫מאפה רוקפור‬
                                                              ‫ואגסים‬
‫יש לפורר את גבינת הרוקפור בעזרת מזלג‪ .‬טורפים בקערה‬
‫את הביצים‪ ,‬בהדרגה מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה‬                ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                   ‫עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬          ‫זמן אפייה‪ 45 :‬דקות‬

‫מוסיפים את השמנת ואת השמן תוך כדי ערבוב ולבסוף‬                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מוסיפים את גבינת הרוקפור והגבינה הצהובה‪ .‬מפלפלים‬                  ‫‪ 200‬גר' גבינת רוקפור‬

           ‫ומערבבים שוב‪ .‬מקררים במשך כשלושים דקות‪.‬‬                           ‫‪ 2‬אגסים‬
        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (טרמוסטט ‪.)6‬‬                             ‫‪ 3‬ביצים‬
‫מקלפים את האגסים‪ ,‬מוציאים את הליבה ואת הגרעינים‪.‬‬                          ‫‪ 200‬גר' קמח‬
‫חותכים אותם לקוביות‪ .‬מיבשים את הקוביות בעזרת נייר‬                 ‫‪ 1‬שקית אבקת אפיה‬
        ‫סופג‪ .‬מוסיפים אותם מיד לבצק (למניעת השחרה)‪.‬‬        ‫‪ 50‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
‫משמנים תבנית אנגליש קייק ושופכים את הבצק בתוכה‪.‬‬                        ‫‪ 150‬מ"ל שמנת‬
‫מכניסים לתנור ואופים כ‪ 45-‬דקות‪ .‬בודקים בעזרת סכין אם‬                       ‫‪ 80‬מ"ל שמן‬
                                                                            ‫פלפל גרוס‬
            ‫העוגה אפוייה‪ .‬להב הסכין צריך להיות מעט לח‪.‬‬
                                                                                      ‫‪26‬‬
   ‫מצננים במשך שלושים דקות לפני שמעבירים לכלי הגשה‪.‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31