Page 25 - medorledor67
P. 25
מגזין מדור לדור
ההכנה: צלי עגל חלב עם דבש,
ירקות ופטריות
יש לקלף ולפרוס שלושה בצלים ואת השאלוט .בבצל הנותר
נועצים את הציפורן. מצרכים ל 6/7 :מנות
זמן הכנה 20 :דקות
מקלפים את הגזרים ופורסים אותם .את גבעול הסלרי זמן בישול :שעה ו 50-דקות
שוטפים ופורסים .מנקים את הפטריות ופורסים אותן.
מצרכים:
מניחים את 20גר' החמאה בסיר ,מניחים מעל את פרוסות 1.3קג' צלי עגל חלב
הבצל ,מעל את פרוסות הגזרים ,מעל את פרוסות הסלרי
ומעל את עלי הדפנה והטימין .מניחים מעל את צלי עגל 4בצלי שאלוט
החלב .מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה .במשך 4בצלים
עשרים דקות .מוסיפים את ציר הבשר ,את הבצל עם הציפורן
השום הכתוש ומכסים וממשיכים לבשל עוד 45דקות .מדי 2יח' ציפורן
3גזר
פעם מערבבים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים. 1לימון
בסיר נפרד ממיסים את יתר החמאה ,מוסיפים את פרוסות
בצלי השאלוט ,מזהיבים אותם קלות .מוסיפים את הפטריות, 1ענף סלרי
2שיני שום
ממליחים ומפלפלים .מבשלים על אש בינונית עשר דקות. 10ענפים פטרוזיליה
אחרי 45דקות יש להוציא את הבשר ,להוסיף שתי כוסות 40גר' חמאה
ציר בקר ,לערבב ולהוסיף את הדבש ,כפות מיץ לימון, 300גר' פטריות
לערבב היטב ולהחזיר את הבשר .להוסיף לסיר את תערובת 2עלי דפנה
הפטריות ,לתבל שוב לפי הטעם ולבשל שוב עוד ארבעים 2ענפי טימין
דקות כשהסיר מכוסה .מדי פעם יש לבדוק שישנם מספיק מלח ופלפל
נוזלים אם יש צורך להוסיף מים. דבש
3כוסות ציר בקר
מגישים לצד תפוחי אדמה ,פסטה או אורז.
גיליון 67
25