Page 25 - medorledor67
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬          ‫­צלי עגל חלב עם דבש‪,‬‬
                                                                ‫ירקות ופטריות‬
‫יש לקלף ולפרוס שלושה בצלים ואת השאלוט‪ .‬בבצל הנותר‬
                                     ‫נועצים את הציפורן‪.‬‬                       ‫מצרכים ל‪ 6/7 :‬מנות‬
                                                                               ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מקלפים את הגזרים ופורסים אותם‪ .‬את גבעול הסלרי‬                           ‫זמן בישול‪ :‬שעה ו‪ 50-‬דקות‬
       ‫שוטפים ופורסים‪ .‬מנקים את הפטריות ופורסים אותן‪.‬‬
                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מניחים את ‪ 20‬גר' החמאה בסיר‪ ,‬מניחים מעל את פרוסות‬                                     ‫‪ 1.3‬קג' צלי עגל חלב‬
‫הבצל‪ ,‬מעל את פרוסות הגזרים‪ ,‬מעל את פרוסות הסלרי‬
‫ומעל את עלי הדפנה והטימין‪ .‬מניחים מעל את צלי עגל‬                                          ‫‪ 4‬בצלי שאלוט­‬
‫החלב‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה‪ .‬במשך‬                                                    ‫‪ 4‬בצלים‬
‫עשרים דקות‪ .‬מוסיפים את ציר הבשר‪ ,‬את הבצל עם הציפורן‬
‫השום הכתוש ומכסים וממשיכים לבשל עוד ‪ 45‬דקות‪ .‬מדי‬                                              ‫‪ 2‬יח' ציפורן‬
                                                                                                   ‫‪ 3‬גזר‬
              ‫פעם מערבבים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים‪.‬‬                                             ‫‪ 1‬לימון‬
‫בסיר נפרד ממיסים את יתר החמאה‪ ,‬מוסיפים את פרוסות‬
‫בצלי השאלוט‪ ,‬מזהיבים אותם קלות‪ .‬מוסיפים את הפטריות‪,‬‬                                           ‫‪ 1‬ענף סלרי‬
                                                                                              ‫‪ 2‬שיני שום‬
  ‫ממליחים ומפלפלים‪ .‬מבשלים על אש בינונית עשר דקות‪.‬‬                                   ‫‪ 10‬ענפים פטרוזיליה‬
‫אחרי ‪ 45‬דקות יש להוציא את הבשר‪ ,‬להוסיף שתי כוסות‬                                            ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
‫ציר בקר‪ ,‬לערבב ולהוסיף את הדבש‪ ,‬כפות מיץ לימון‪,‬‬                                           ‫‪ 300‬גר' פטריות‬
‫לערבב היטב ולהחזיר את הבשר‪ .‬להוסיף לסיר את תערובת‬                                             ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
‫הפטריות‪ ,‬לתבל שוב לפי הטעם ולבשל שוב עוד ארבעים‬                                              ‫‪ 2‬ענפי טימין‬
‫דקות כשהסיר מכוסה‪ .‬מדי פעם יש לבדוק שישנם מספיק‬                                               ‫מלח ופלפל‬

                          ‫נוזלים אם יש צורך להוסיף מים‪.‬‬                                             ‫דבש‬
                                                                                         ‫‪ 3‬כוסות ציר בקר‬
                  ‫מגישים לצד תפוחי אדמה‪ ,‬פסטה או אורז‪.‬‬
                                                                                                    ‫גיליון ‪67‬‬
‫‪25‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30