Page 7 - medorledor53
P. 7
מגזין מדור לדור שהיינו מצליחים באותה מידה.
בחנויות היין שלנו יקב הר ברכה והוא נמצא ב – 90נקודות
מחו"ל בבציר והם נהנים מכל רגע.
בתקופת הזמירה ,הם זומרים (חיתוך) את הכרם מכירה הפרוסות בכל הארץ.
לקראת האביב .זו עזרה גדולה מאוד כי בני משפחתי
באותן שעות עסוקים בבתי הספר ועבורנו מדובר בכח באילו קשיים נתקלתם במהלך השנים?
עזר חשוב. • מכסות מים .זה דבר ידוע שהמדינה שלנו אינה משופעת בהם
בזכריה וצפניה כתוב "שיבואו גויים וירעו את צאנכם" ונוצר צורך לבקשה מכסות מים.
-זו נבואה שיבואו הגויים אוהבי ישראל לעזור. • הצקות מצד שכנינו הפלשתינאים שחששו שהריבון בשומרון
הבציר הפך להיות במסורת במשפחתנו .בעונה זו עושה מה שמתחשק לו .ככל שהם ראו שהכרם מתפתח יפה
המתרחשת בחודשים ספטמבר ואוקטובר ,המתנדבים ויש פה אנשים רציניים שבאו לעבוד ולא לגזול שטחים לריק,
ובני משפחתי קוצרים את הענבים לכלי פלסטיק ואת
כל הסחורה = יבול מביאים ליקב ומתחילים לייצר ממנו הם הרפו ,וגם פעלנו בתוך אדמות המנהל.
• לבקש מהמדינה סיוע בהכשרת הקרקע ,כיוון שמדובר
יין. בקרקע שלא עובדה מעולם והיינו צרכים ליצור קרקע סתגלנית.
• ההשקעה בכרם במשך ארבע שנים ,כדי להניב ממנו יבול,
ספר על היקב
היתה דבר לא פשוט בכלל.
אנחנו מגדלים שבעה זנים ,שאותם ניתן לראות באתר • ההבנה שיכולת הקרקע בשומרון להניב יבול פחותה מיכולת
ובפייסבוק.
הקרקע באזור המרכז ועדיין להתפרנס ממנה.
מדובר ביינות יבשים ,מתוקים וחצי יבשים .יש לנו רק היקב שלנו נקרא יקב נחלה .כל אזור גב ההר התפתח מאוד
זן 1לבן והשאר אדומים .מניסיוננו ל 7 -הזנים הללו יש במהלך השנים בתחום כרם היין .אני זוכר בתחילת דרכנו היתה
תקופה של שמונה חודשים שפעלנו לשנות את דעת הקהל
דרישה גבוהה .המרלו של הר ברכה הוא יחיד במינו!!! ואני גאה
לספר שזכינו לתגובות חיוביות מאוד מלקוחות לגבי הטעם בישוב כדי שיאמינו בנו ונוכל להקים את הכרם.
שלו. מה סוד הצלחת העבודה כמשפחה?
ליקב שלנו יש שלוש סדרות ומאחר שאנחנו מייצרים יין באיכות
גבוהה מאוד ,לא תמצאו אותו במדף של 4ב ,100 -וכל ישראלי הסוד הוא סנכרון בין ילדי המשפחה מבחינת הפעילות .ילד בן
שטעם יין בחייו יודע שכאשר הוא רוכש יין בעלות מעט גבוהה 5לא מסוגל לעשות את מה שנער בן 15יכול ,כמו השוני בינם
לבין גבר בן .20ילדים יכולים לעבוד בבציר ועבודות בכרם.
יותר ,הוא לא יתחרט. כשהם מבינים את גודל האחריות הם יכולים לעבוד במסעדה
לאילו לקוחות אתם שואפים להגיע? ובמרכז המבקרים.
זה המקום לשתף שיש לנו פרויקט בו משולבים מתנדבים
אנחנו מעוניינים בקונצנזוס אמיתי בישראל ,לפיו ישתו את
יינות השומרון גם באזור תל אביב והפריפריה .אני יודע שאצל גיליון 53
חלק מהאוכלוסייה יש בעיה ,הנובעת מסיבות פוליטיות ,בעניין
שתיית יין מהשומרון.
אנחנו מפיצים להולנד באירופה ולארה"ב לשוק היין הכשר
ונשמח להרחיב ההפצה למדינות נוספות ולהיכנס למסעדות
בישראל.
מה אתם מאחלים לעשור ליקב?
מירמיהו ל"א :עֹוד ִ ּת ְ ּט ִעי ְכָר ִמים ְ ּב ָהֵרי שֹׁ ְמרֹון ָנ ְטעּו ֹנ ְט ִעים ְו ִח ֵ ּללו...
ושתו יינם ּ" – .שנזכה שיתקיים בנו הפסוק.
7