Page 4 - medorledor53
P. 4

‫יקב הר ברכה‬

‫מזיכרון יעקב ומראשון לציון‪ ,‬שכבר הביאו ‪ 200‬אלף טון ענבים‪.‬‬          ‫יקב‬
‫שאלנו את היינן מה הסיבה להפרדה ותשובתו היתה שאנו‬                ‫הר ברכה‬
‫פורצי דרך בגידול ענבים בשומרון‪ ,‬כי חוץ מטרשים‪ ,‬לא היו‬
                                                                               ‫מאת‪ :‬איילת דרזנר‬
                                       ‫כורמים לפנינו באזור‪.‬‬
‫תנאי הגידול שלנו מצוינים‪ .‬הכרם נטוע בהר בגובה של ‪840‬‬         ‫ין אפשר לשתות כל השנה‪ ,‬אלא אםי‬
‫מטר‪ .‬גפן היין אוהב אקלים שבשעות הלילה קר ובשעות היום‬
‫חם‪ ,‬למשל בחודשים יולי – אוגוסט הנחשבים לשיא העונה‪ ,‬וזה‬       ‫אתם נמנים על אוכלוסיות שאינן שותות‬
‫מה שקורה בשומרון וכפועל יוצא מכך הסוכר מתרבה בענב‬            ‫יין‪ .‬במקרה של יקב הר ברכה‪ ,‬המאמץ‬
‫ולא 'בורח' לענפים והזמורות‪ .‬כאשר הטמפרטורה בכל שעות‬          ‫המשפחתי השתלם ! ונולד יקב עם טעם‬
                                                             ‫ייחודי של אזור השומרון והפתיח הזה‬
                                ‫היום זהה‪ ,‬הענב מתוק פחות‪.‬‬    ‫מעיד על ההמשך‪ .‬אם תעצרו לרגע את‬
‫בשנת ‪ 2004‬אחרי שמכרנו את היין ללקוחות שהגיעו להר‬             ‫הצורך לדפדף לכתבה הבאה 'כי אתם‬
‫ברכה וליקבי בוטיק‪ ,‬החלטתי לצאת לדרך עצמאית עם כ‪3000-‬‬         ‫יודעים איך יוצרים יין' וביקרתם ביקב‬
                                                             ‫בחיים‪ ,‬תגלו פרטים שלא ידעתם על יין‬
                               ‫בקבוקים וכל הסחורה נמכרה‪.‬‬
‫כדי להעמיק את הידע‪ ,‬השתלמתי בשנים ‪ 2004-2007‬בלימודים‬              ‫בכלל ועל היקב הזה בפרט – לחיים!‬
‫מעשיים ותיאורטיים ב‪ :‬סוד היין‪ ,‬יקב אלכסנדר ובאוניברסיטת‬
                                                                    ‫כבעלים של היקב‪ ,‬האם יש לך רקע‬
                   ‫אריאל (במסגרת מט"י) לבעלי יקבי בוטיק‪.‬‬                                  ‫בחקלאות?‬
‫חלק מהוויית הכרם היא הביקור בו‪ ,‬במרכז המבקרים‪ ,‬לאכול‬
‫במסעדה‪ ,‬להריח את הריחות הנפלאים‪ ,‬להביט בנוף ולהכיר‬           ‫אני הראשון במשפחה שיצא ללימודי חקלאות במכון ויצמן‬
                                                             ‫ובתחילת דרכי‪ ,‬בשנת ‪ 1998‬נטעתי את הנטיעה הראשונה שלי‪.‬‬
                          ‫מקום שבדרך כלל לא מגיעים אליו‪.‬‬     ‫כעבור ארבע שנים‪ ,‬שבהן למדתי עם משפחתי את תנאי הגידול‬
‫ב‪ 2007-‬אחרי שבסיס ההתנסות‪ ,‬הלימוד וההבנה של האוצר‬            ‫של הר ברכה‪ ,‬הפקנו יבול ענבים משובח‪ .‬למי שלא יודע‪ ,‬מהרגע‬
‫שיש לנו ביד גדלה‪ ,‬גדלנו בכמות הבקבוקים ל ‪ 50 -‬אלף וזו‬        ‫שאתה נוטע את הכרם ועד הרגע שבו אתה יכול למזוג יין לכוס‬

                                         ‫עדיין תחילת הדרך‪.‬‬                         ‫ולטעום את התוצר‪ ,‬חולפות כמה שנים‪.‬‬
                                                             ‫הלכתי לכל מיני קורסים רב שנתיים‪ ,‬כמו מגדלי צאן‪ ,‬גידול גפן‬
                                  ‫ציונות‬
                                                                                               ‫היין‪ ,‬גידול גפן למאכל ועוד‪.‬‬
‫מה שמייחד את הר ברכה זו הציונות ואלו הערכים שמובילים‬         ‫ההבנה עד כמה היין משובח החלה כשחברת כרמל מזרחי‬
‫אותי‪ .‬בעיני ציונות היא לא מילה גדולה‪ .‬את הכרם הראשון‬         ‫הפרידה את הענבים שלנו מענביי היקב של שאר המגדלים‪,‬‬
‫נטענו לשם המצווה כשעוד לא ידענו לאן פנינו מועדות‪ .‬כתוב‬
                                                                                                                        ‫‪4‬‬
                          ‫במקרא "במופלא ממך אל תחקור"‪.‬‬
‫אני יודע שציונות אינה מילה "מודרנית" והלוואי שיום יבוא‬
‫והבקעה תתמלא בישובים יהודים‪ .‬אך כמו שאומר הרב שלי‪,‬‬
‫אליעזר מלמד‪ ,‬צריך לעשות מצווה הגיונית ולקיים אותה‪ ,‬כי‬
‫ברגע שהמצווה הגיונית‪ ,‬נוכל לעמוד בה ולהצליח‪ .‬למשל לא‬

                        ‫נגור בעבר הירדן כי אין הגיון במעשה‪.‬‬
‫אני בוגר יחידת דובדבן ובעבר עסקתי בביטחון השוטף של‬
‫הישוב‪ .‬מאוד קסם לי אזור השומרון מבחינת הנוף התנ"כי‬
‫והקרבה למרכז הארץ‪ .‬העובדה שנטענו כרמים והצלחנו‪ ,‬היא‬
‫נס בפני עצמה‪ .‬יכולנו באותה מידה לנטוע פרי אחר ולא בטוח‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9