Page 11 - medorledor49
P. 11

‫מגזין מדור לדור‬

                                                              ‫סלט קייל‬
                                                            ‫ותפוחי עץ לצד‬
                                                             ‫ויניגרט דבש‬

                                                               ‫וזנגביל‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                           ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫יש להפריד את הגבעולים מהעלים של הקייל ‪.‬לאחר מכן יש‬
          ‫לקצוץ את העלים באופן גס‪ .‬מניחים בקערת ערבוב‪.‬‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬

‫אין לקלף את תפוחי עץ‪ .‬בעזרת סכין מוציאים את הליבה‬                                                        ‫לרוטב הויניגרט‪:‬‬
              ‫וחותכים לקוביות קטנות ‪.‬מוסיפים אותם לקייל‪.‬‬                                              ‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬

‫בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת‬                                                          ‫‪ 2‬כפות דבש‬
‫הערבוב‪ .‬אפשר להוסיף את הרוטב בהדרגה ואם לא צריך את כולו‬                                                    ‫‪ 1‬כף של סויה‬
‫שומרים בצד‪ .‬טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט חומץ‪ .‬ניתן לפזר‬                                             ‫‪ 1‬כף זנגביל מגורד‬
                                                                                            ‫‪ 1‬כפית וחצי רוטב צ'ילי מתוק‬
                     ‫מעל הסלט גרעיני סומסום שהושחמו מעט‬                         ‫(אפשר גם חצי מהכמות רוטב צ'ילי חריף)‬
                                                                                                     ‫‪ 3‬כפות שמן אבוקדו‬
                              ‫טיפ להשחמת גרעיני הסומסום‪:‬‬                                      ‫‪ 1/4‬כפית פלפל שחור גרוס‬
‫לוקחים סיר קטן‪ ,‬מחממים על אש בינונית ומניחים בו את‬
‫גרעיני הסומסום‪ .‬מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב‪ .‬זהירות לא‬                                                              ‫לסלט‪:‬‬
                                                                                                   ‫קופסה של קייל שטוף‬
                                               ‫לשרוף אותם‪.‬‬                                         ‫‪ 2‬תפוחי עץ מזן חרמון‬

    ‫במחבת ממיסים את החמאה ומבשלים עד שהנוזל מקבל‬                                            ‫מצרכים ל‪ 20 :‬דקות‬
    ‫צבע אגוז‪ .‬מוסיפים את הדבש ומערבבים‪ .‬מוסיפים למחבת‬                                      ‫זמן ההכנה‪ 30 :‬דקות‬
    ‫את תפוחי העץ‪ ,‬מקפיצים אותם‪ ,‬מפזרים מעל את הסוכר‬
                                                                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
                ‫החום וממשיכים להזהיב אותם מכל צדדיהם‪.‬‬
                         ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‬                                                   ‫‪ 175‬גר' חמאה‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬כף דבש נוזלי‬
    ‫בתבנית משומנת שופכים את המלית ומעל מסדרים את‬
                                               ‫התפוחי העץ‪.‬‬                                                  ‫‪ 75‬גר' קמח‬
                                                                                                  ‫‪ 100‬גר' אבקת שקדים‬
                ‫אופים במשך חצי שעה או עד שהעוגה יציבה ‪.‬‬
                   ‫ניתן להגיש פושר עם כדור גלידת וניל ליד‬                                          ‫‪ 150‬גר' אבקת סוכר‬
                                                                                                             ‫‪ 6‬חלבונים‬

                                                                                 ‫‪ 5‬תפוחי עץ קלופים וחתוכים לשמיניות‬
                                                                                                      ‫‪ 100‬גר' סוכר חום‬

                                                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                            ‫בקערה מערבבים יחד את הקמח‪ ,‬את ‪ 150‬גר' אבקת הסוכר‬
                                                                                                       ‫ואבקת השקדים‪.‬‬

                                                            ‫בקערה מקציפים את החלבונים לקצף רך ‪.‬מקפלים את הקצף‬
                                                                    ‫בקערת עם החומרים היבשים עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬

‫גיליון ‪11 49‬‬
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16