Page 11 - medorledor49
P. 11
מגזין מדור לדור
סלט קייל
ותפוחי עץ לצד
ויניגרט דבש
וזנגביל
אופן ההכנה: מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 15 :דקות
יש להפריד את הגבעולים מהעלים של הקייל .לאחר מכן יש
לקצוץ את העלים באופן גס .מניחים בקערת ערבוב. מצרכים:
אין לקלף את תפוחי עץ .בעזרת סכין מוציאים את הליבה לרוטב הויניגרט:
וחותכים לקוביות קטנות .מוסיפים אותם לקייל. 2כפות חומץ בין יין
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת 2כפות דבש
הערבוב .אפשר להוסיף את הרוטב בהדרגה ואם לא צריך את כולו 1כף של סויה
שומרים בצד .טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט חומץ .ניתן לפזר 1כף זנגביל מגורד
1כפית וחצי רוטב צ'ילי מתוק
מעל הסלט גרעיני סומסום שהושחמו מעט (אפשר גם חצי מהכמות רוטב צ'ילי חריף)
3כפות שמן אבוקדו
טיפ להשחמת גרעיני הסומסום: 1/4כפית פלפל שחור גרוס
לוקחים סיר קטן ,מחממים על אש בינונית ומניחים בו את
גרעיני הסומסום .מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב .זהירות לא לסלט:
קופסה של קייל שטוף
לשרוף אותם. 2תפוחי עץ מזן חרמון
במחבת ממיסים את החמאה ומבשלים עד שהנוזל מקבל מצרכים ל 20 :דקות
צבע אגוז .מוסיפים את הדבש ומערבבים .מוסיפים למחבת זמן ההכנה 30 :דקות
את תפוחי העץ ,מקפיצים אותם ,מפזרים מעל את הסוכר
מצרכים:
החום וממשיכים להזהיב אותם מכל צדדיהם.
מחממים תנור לחום של 180מעלות 175גר' חמאה
1כף דבש נוזלי
בתבנית משומנת שופכים את המלית ומעל מסדרים את
התפוחי העץ. 75גר' קמח
100גר' אבקת שקדים
אופים במשך חצי שעה או עד שהעוגה יציבה .
ניתן להגיש פושר עם כדור גלידת וניל ליד 150גר' אבקת סוכר
6חלבונים
5תפוחי עץ קלופים וחתוכים לשמיניות
100גר' סוכר חום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את הקמח ,את 150גר' אבקת הסוכר
ואבקת השקדים.
בקערה מקציפים את החלבונים לקצף רך .מקפלים את הקצף
בקערת עם החומרים היבשים עד קבלת מרקם חלק.
גיליון 11 49