Page 10 - medorledor49
P. 10

‫עוף עם דבש‪,‬‬                                                       ‫פינת הטעמים של יהודית‬
 ‫תפוחים ואגסים‬                                                 ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

   ‫מקורמלים‬                                                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                            ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬                    ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות לשעה‬

                    ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‬                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                  ‫מניחים את העוף בתבנית אפיה עם מכסה ‪.‬‬
‫מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים את‬                                ‫עוף גדול ל‪ 6‬אנשים‬
‫העוף עם הרוטב הזה‪ .‬מוסיפים את הסיידר מסביב ואת שני עלי‬                         ‫‪ 400‬מ"ל סיידר תפוחים‬
      ‫דפנה‪ .‬סוגרים ומכניסים לתנור‪ .‬אופים במשך חצי שעה ‪.‬‬                     ‫‪ 2‬תפוחי עץ מזן גראן סמיט‬
‫בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים אותם‬
‫לרבעים בלי לקלפם‪ .‬שוטפים את המשמישים ואת הצימוקים‬                                             ‫‪ 2‬אגסים‬
                                                                                   ‫‪ 5‬משמישים יבשים‬
                                                 ‫במים קרים‪.‬‬
‫אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו‬                                         ‫‪ 10‬אגוזי לוז‬
‫את התפוחים האגסים‪ ,‬המשמישים והצימוקים ומכניסים שוב‬                                    ‫‪ 2‬כפות צימוקים‬
‫לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות מקורמלים‬                                  ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
                                                                                       ‫‪ 3‬מקלות קינמון‬
                                                            ‫‪.‬‬
                         ‫אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה ‪.‬‬                                ‫‪ 3‬כוכבי אניס‬
‫*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות צרפתיות‬                         ‫‪ 1/2‬כפית זנגביל מגורד‬

                                                                                           ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
                                                                                     ‫קורט אגוז מוסקט‬

                                                                                      ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                           ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬

                                                               ‫עוגת תפוחים‬
                                                                 ‫עם דבש‬

                                                                                                    ‫‪10‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15