Page 10 - medorledor49
P. 10
עוף עם דבש, פינת הטעמים של יהודית
תפוחים ואגסים מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
מקורמלים מצרכים ל 6 :מנות
זמן ההכנה 15 :דקות
אופן ההכנה: זמן בישול 45 :דקות לשעה
מחממים את התנור לחום של 200מעלות מצרכים:
מניחים את העוף בתבנית אפיה עם מכסה .
מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים את עוף גדול ל 6אנשים
העוף עם הרוטב הזה .מוסיפים את הסיידר מסביב ואת שני עלי 400מ"ל סיידר תפוחים
דפנה .סוגרים ומכניסים לתנור .אופים במשך חצי שעה . 2תפוחי עץ מזן גראן סמיט
בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים אותם
לרבעים בלי לקלפם .שוטפים את המשמישים ואת הצימוקים 2אגסים
5משמישים יבשים
במים קרים.
אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו 10אגוזי לוז
את התפוחים האגסים ,המשמישים והצימוקים ומכניסים שוב 2כפות צימוקים
לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות מקורמלים 2כפות דבש נוזלי
3מקלות קינמון
.
אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה . 3כוכבי אניס
*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות צרפתיות 1/2כפית זנגביל מגורד
2עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט
2כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
עוגת תפוחים
עם דבש
10