Page 15 - medorledor45
P. 15
מגזין מדור לדור
פילה דג בס ברוטב שמנת ופטריות שימג'י לבנות
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 10 :דקות
זמן אפיה 15 :דקות
מצרכים:
4פילה בס במשל 200גר' כל אחד
1שמנת בישול
2בצלי שאלוט קצוצים
1חבילה פטריות שימג'י לבנות שטופות ומופרדות
50גר' חמאה
פלפל ומלח
תבלין דג
אופן ההכנה:
עממיסים במחבת את החמאה .מניחים מעל את פילה הבס.
סוגרים עד הזהבה והופכים לצד השני .מוסיפים את בצלי
שאלוט ,מזהיבים קלות ומוסיפים את הפטריות .
מבשלים כ 2דקות .
שופכים מעל את השמנת ,מתבלים בתבלין דג ,מלח ופלפל
לפי הטעם .
מבשלים עוד כ 8דקות ומגישים
החלבונים לתערובת הכרובית ומקפלים אותו בעדינות. סופלה (תפיחה) כרובית
משמנים קערה עם דופן גבוהה (אפשרי גם בקערות אישיות)
ושופכים לתוכה את תערובת הכרובית .מכניסים לתנור ואופים מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 20 :דקות
בין 25דקות עד 30דקות עד שהמרקם זהוב ותפוח. זמן האפייה 40 :דקות
מומלץ לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה שהתפיחה מצרכים:
לא תצנח .
200גר' גבינת שמנת
2ביצים
40גר' גבינה מגוררת
600גר' כרובית
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
יש להפריד את פרחי הכרובית ולשטוף אותם במים קרים.
מניחים אותם בסיר אידוי ומבשלים אותם עד שהם רכים.
מסננים ומשאירים בצד.
מחממים את התנור לחום של 180מעלות.
בקערת מעבד המזון מניחים את פרחי הכרובית ,יחד עם
גבינת השמנת והחלמונים .טוחנים יחד עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הגבינה המגוררת ומתבלים באגוז מוסקט ,מלח
ופלפל לפי הטעם .מעבירים לקערת ערבוב.
מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב .מוסיפים את קצף
גיליון 15 45