Page 15 - medorledor45
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

  ‫פילה דג בס ברוטב שמנת ופטריות שימג'י לבנות‬

                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                               ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬

                                 ‫זמן אפיה‪ 15 :‬דקות‬

                                           ‫מצרכים‪:‬‬

                           ‫‪ 4‬פילה בס במשל ‪ 200‬גר' כל אחד‬
                                              ‫‪ 1‬שמנת בישול‬

                                      ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
           ‫‪ 1‬חבילה פטריות שימג'י לבנות שטופות ומופרדות‬

                                               ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
                                                 ‫פלפל ומלח‬
                                                    ‫תבלין דג‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫עממיסים במחבת את החמאה ‪ .‬מניחים מעל את פילה הבס‪.‬‬
‫סוגרים עד הזהבה והופכים לצד השני ‪ .‬מוסיפים את בצלי‬

             ‫שאלוט ‪ ,‬מזהיבים קלות ומוסיפים את הפטריות ‪.‬‬
                                         ‫מבשלים כ ‪ 2‬דקות ‪.‬‬

‫שופכים מעל את השמנת ‪ ,‬מתבלים בתבלין דג ‪ ,‬מלח ופלפל‬
                                                 ‫לפי הטעם ‪.‬‬

                              ‫מבשלים עוד כ ‪ 8‬דקות ומגישים‬

       ‫החלבונים לתערובת הכרובית ומקפלים אותו בעדינות‪.‬‬        ‫סופלה (תפיחה) כרובית‬
‫משמנים קערה עם דופן גבוהה (אפשרי גם בקערות אישיות)‬
‫ושופכים לתוכה את תערובת הכרובית‪ .‬מכניסים לתנור ואופים‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                             ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬
          ‫בין ‪ 25‬דקות עד ‪ 30‬דקות עד שהמרקם זהוב ותפוח‪.‬‬                                       ‫זמן האפייה‪ 40 :‬דקות‬

‫מומלץ לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה שהתפיחה‬                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
                                                  ‫לא תצנח ‪.‬‬
                                                                                                      ‫‪ 200‬גר' גבינת שמנת‬
                                                                                                                   ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                                      ‫‪ 40‬גר' גבינה מגוררת‬
                                                                                                           ‫‪ 600‬גר' כרובית‬
                                                                                                              ‫אגוז מוסקט‬

                                                                                                    ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

                                                                                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                             ‫יש להפריד את פרחי הכרובית ולשטוף אותם במים קרים‪.‬‬
                                                             ‫מניחים אותם בסיר אידוי ומבשלים אותם עד שהם רכים‪.‬‬

                                                                                                   ‫מסננים ומשאירים בצד‪.‬‬
                                                                                 ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬
                                                             ‫בקערת מעבד המזון מניחים את פרחי הכרובית‪ ,‬יחד עם‬
                                                             ‫גבינת השמנת והחלמונים ‪ .‬טוחנים יחד עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬
                                                             ‫מוסיפים את הגבינה המגוררת ומתבלים באגוז מוסקט‪ ,‬מלח‬
                                                                                ‫ופלפל לפי הטעם ‪ .‬מעבירים לקערת ערבוב‪.‬‬
                                                             ‫מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב‪ .‬מוסיפים את קצף‬

‫גיליון ‪15 45‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20