Page 14 - medorledor45
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                           ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫מוס אספרגוס על בסיס קרם אבוקדו‬

                                                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                               ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬

                                                           ‫מצרכים למוס האספרגוס‪:‬‬

                                                                    ‫‪ 10‬אספרגוס קטנים‬
                                                                 ‫‪ 100‬גר' גבינה לבנה ‪9%‬‬

                                                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                            ‫מצרכים לקרם האבוקדו‪:‬‬

                                                                         ‫‪ 1‬אבוקדו בשל‬
                                                                       ‫‪ 1‬כף שמנת ‪42%‬‬
                                                             ‫מלח (אם יש אז מלח סלרי)‬

                                                                         ‫‪ 1‬כף מיץ לימון‬
                                                                             ‫פלפל גרוס‬

                                                                         ‫קליפות פרמזן‬

                        ‫אופן ההכנה לקרם האבוקדו‪:‬‬                          ‫אופן ההכנה למוס האספרגוס‪:‬‬

‫בקערת מעבד המזון מניחים את האבוקדו ואת מיץ הלימון‪.‬‬         ‫יש לקלף את האספרגוס ולבשלם במים רותחים‬
‫טוחנים עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מוסיפים את השמנת ומתבלים‬          ‫במשך ‪ 10‬עד ‪ 15‬דקות עד ריכוך‪ .‬יש לסנן ועל מנת‬
                                                           ‫לשמור על הצבע לטבול אותם במי קרח‪ .‬לסנן שוב‬
                                    ‫במלח ופלפל לפי הטעם‪.‬‬
‫להגשה‪ :‬לוקחים ‪ 4‬קעריות שקופות‪ ,‬מניחים בתחתית קרם‬                                           ‫ולשמור אותם בצד‪.‬‬
‫אבוקדו‪ ,‬מעל מוס אספרגוס ומעטרים בקליפת פרמזן‪ .‬שומרים‬       ‫יש לטחון אותם יחד עם הגבינה הלבנה עד קבלת‬

                                         ‫בקירור עד ההגשה‪.‬‬     ‫מרקם חלק‪ .‬לתבל במלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪.‬‬

‫פאי משמישים וגבינה לבנה‬

 ‫עד קבלת מרקם אחיד‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב‪.‬‬                                           ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫לוקחים תבנית פאי ומשטחים בה את הבצק הפריך‪ .‬דוקרים‬                                         ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                          ‫זמן האפייה‪ 35 :‬דקות‬
                                     ‫את הבצק בעזרת מזלג‪.‬‬
                                                                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫שופכים מעל את תערובת הגבינה ומעל מסדרים את חצאי‬
                                                ‫המשמישים‪.‬‬                          ‫בצק פריך (המתכון בנפרד בעמוד ‪)29‬‬
                                                                                                          ‫‪ 90‬גר' חמאה‬
‫אופים בחום של ‪ 200‬מעלות במשך ‪ 35‬דקות ‪ .‬מצננים את הפאי‪.‬‬
                      ‫כשהפאי קר מפזרים מעל אבקת סוכר‪.‬‬                  ‫‪ 7-9‬משמשים לפי הגודל שטופים וחצויים לשניים‬
                                                                                                             ‫‪ 1‬כף קמח‬
                                                                                                                ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                                            ‫‪ 30‬גר' סוכר‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
                                                                                                ‫‪ 200‬גר' גבינה לבנה ‪9%‬‬
                                                                                                   ‫אבקת סוכר לקישוט‬

                                                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                                   ‫ממיסים את החמאה בקערה במיקרו‪.‬‬
                                                           ‫מערבבים בקערה את החמאה המומסת יחד עם הגבינה הלבנה‪.‬‬
                                                           ‫מוסיפים לתערובת את הביצים ‪ ,‬סוכר וניל והסוכר ומערבבים‪.‬‬

                                                                                                                    ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19