Page 14 - medorledor45
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
מוס אספרגוס על בסיס קרם אבוקדו
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 10 :דקות
זמן בישול 15 :דקות
מצרכים למוס האספרגוס:
10אספרגוס קטנים
100גר' גבינה לבנה 9%
מלח ופלפל גרוס
מצרכים לקרם האבוקדו:
1אבוקדו בשל
1כף שמנת 42%
מלח (אם יש אז מלח סלרי)
1כף מיץ לימון
פלפל גרוס
קליפות פרמזן
אופן ההכנה לקרם האבוקדו: אופן ההכנה למוס האספרגוס:
בקערת מעבד המזון מניחים את האבוקדו ואת מיץ הלימון. יש לקלף את האספרגוס ולבשלם במים רותחים
טוחנים עד קבלת מרקם חלק .מוסיפים את השמנת ומתבלים במשך 10עד 15דקות עד ריכוך .יש לסנן ועל מנת
לשמור על הצבע לטבול אותם במי קרח .לסנן שוב
במלח ופלפל לפי הטעם.
להגשה :לוקחים 4קעריות שקופות ,מניחים בתחתית קרם ולשמור אותם בצד.
אבוקדו ,מעל מוס אספרגוס ומעטרים בקליפת פרמזן .שומרים יש לטחון אותם יחד עם הגבינה הלבנה עד קבלת
בקירור עד ההגשה. מרקם חלק .לתבל במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
פאי משמישים וגבינה לבנה
עד קבלת מרקם אחיד .מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מצרכים ל 8 :מנות
לוקחים תבנית פאי ומשטחים בה את הבצק הפריך .דוקרים זמן ההכנה 10 :דקות
זמן האפייה 35 :דקות
את הבצק בעזרת מזלג.
מצרכים:
שופכים מעל את תערובת הגבינה ומעל מסדרים את חצאי
המשמישים. בצק פריך (המתכון בנפרד בעמוד )29
90גר' חמאה
אופים בחום של 200מעלות במשך 35דקות .מצננים את הפאי.
כשהפאי קר מפזרים מעל אבקת סוכר. 7-9משמשים לפי הגודל שטופים וחצויים לשניים
1כף קמח
2ביצים
30גר' סוכר
1שקית סוכר וניל
200גר' גבינה לבנה 9%
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בקערה במיקרו.
מערבבים בקערה את החמאה המומסת יחד עם הגבינה הלבנה.
מוסיפים לתערובת את הביצים ,סוכר וניל והסוכר ומערבבים.
14