Page 26 - medorledor143
P. 26
ההחלטה להביא את אסירטיקו לנגב לא נבעה מרצון לגימיק ,אלא תרבות ואומנות
מהבנה עמוקה של האקלים המקומי – זן שמצליח ביוון הקשוחה,
מהר געש לשמש
עשוי להצטיין גם כאן. קופחת :האסירטיקו
ייתכן והאסירטיקו עוד יהפוך לכוכב מקומי – כזה שמתאים למנות עושה עלייה לנגב
הים תיכוניות שלנו ,מחמיא לדגים נאים ,לחומוס ,לסלטים ולשמש
מאת :אביטל גרינשטיין -ניצן
הקופחת של יולי-אוגוסט.
אבל מעבר לטעמים ,מדובר כאן על אמירה :יין ישראלי לא חייב שמדברים על יין ישראלי ,בדרך כלל עולות מידכ
אסוציאציות של קברנה ,מרלו או שיראז.
לחקות את צרפת .הוא יכול להנהיג סיפור חדש ,מקומי ,אמיץ.
אבל במעמקי המדבר ,ביקב רמת נגב ,נרקם סיפור חדש ,אמיץ,
בשורה תחתונה: ואולי אפילו היסטורי – סיפור של ענב לבן שמגיע מאי יווני שטוף
שמש ונוחת באדמת הנגב הישראלית .הכירו את אסירטיקו – הזן
זן יווני עתיק פוגש את אדמת המדבר הישראלית.
חקלאות קיצונית פוגשת חזון חדש. היווני שהופך לחלוץ מזרח תיכוני חדש בדרום הארץ.
יקב רמת נגב מוכיח שוב – שהנגב הוא לא רק מרחב של שקט, האסירטיקו ( )Assyrtikoהוא זן ענבים לבן שמקורו באי סנטוריני
אלא גם מרחב של חדשנות גפנית. שביוון – אי געשי ,יבש ומלוח ,בו היין צומח בתנאים קיצוניים ומפיק
טעמים מרתקים .הוא נחשב לאחד הזנים הלבנים האציליים של
רוצים לטעום את העתיד? יוון בזכות החומציות הגבוהה שלו ,העמידות לחום ,וליכולות
ההתיישנות המפתיעות שלו .יינות אסירטיקו הם בדרך כלל
האסירטיקו עדיין בשלביו הראשונים ,אבל כבר עכשיו שווה לעקוב מינרליים ,חדים ,לעיתים מלוחים ,עם ניחוחות של הדרים ,עשבי
אחרי הסיפור הזה .כי כשיין פוגש חלום – נולדים דברים מופלאים.
תיבול ואבן צור .בקיצור – זן של אופי.
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ
עכשיו דמיינו את הזן הזה ,שגדל בין הר געש לים ,נטוע בין דיונות
[email protected] 052-6566503 וערוצים במדבר הנגב .כן ,בדיוק לשם כך החליטו ביקב רמת נגב
על המומחית לצאת להרפתקה יוצאת דופן :לייבא שתילים של אסירטיקו
סרוק אותי לישראל ,ולשתול אותם בלב המדבר הישראלי.
החזון? ליצור יין ישראלי שמדבר מזרח תיכון,
אבל בגובה העיניים עם יינות העולם – כזה
שצומח מתנאי קיצון ,אך מספר סיפור מקומי
עמוק על אדמה ,הישרדות וחזון חקלאי.
יקב רמת נגב ,שנמצא לא רחוק מהגבול המצרי ,כבר מזמן לא רק
"מייצר יין" – הוא מגדל כרמים בתנאי אקלים קשים ,מתעקש
לנטוע רק גפנים הגדלות בנגב (כן ,כל הגפנים מקומיות!) ,ומוכיח
שוב ושוב שאיכות לא מחייבת גשם.
26