Page 25 - medorledor140
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

           ‫בין מסורת לחדשנות‪ :‬סיפורו של היין‬
            ‫מאת‪:‬אביטל גרינשטיין ‪-‬ניצןהישראלי לאורך הדורות‬

            ‫ויוצריה‪ ,‬ומהווה גשר בין עבר מפואר לעתיד מבטיח‪.‬‬    ‫יין הישראלי הוא עדות חיה למסע הארוךה‬

‫כמה יקבים המבטאים את היחודיות של הטרוואר‬                      ‫שעברה הארץ – מהעבר המקראי ועד הבמה‬
                                          ‫הישראלי‪:‬‬                                  ‫הבינלאומית של היום‪.‬‬

                                     ‫יקב ברקן = סדרת בטא‬      ‫היין‪ ,‬שהיה חלק בלתי נפרד מחיי התרבות והמסחר בארץ ישראל‪,‬‬
                                          ‫פלדשטיין = דבוקי‬    ‫ממשיך להשתנות ולהתפתח תוך שמירה על חיבור לשורשיו‬

                                       ‫יקב רקנאטי= מראווי‬                                                      ‫העתיקים‪.‬‬
                                                              ‫עוד מתקופת המקרא נודעה הארץ כ"ארץ זבת חלב ודבש"‪ ,‬ובה‬
           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬  ‫גם כרמים שזכו לתיאורים עשירים בתנ"ך‪ .‬בתקופה הרומית‬
                                                              ‫והביזנטית היה היין הישראלי מהמובילים במזרח התיכון‪ ,‬ונמצא כי‬
                ‫‪[email protected] 052-6566503‬‬              ‫באזורים כמו הרי יהודה והגליל פעלו יקבים שייצאו יין לכל רחבי‬
    ‫על המומחית‬                                                ‫האימפריה הרומית‪ .‬אולם עם הכיבוש המוסלמי במאה השביעית‪,‬‬
                                                              ‫ייצור היין דעך משמעותית‪ ,‬ורק בסוף המאה ה‪ 19-‬החל תהליך‬
‫סרוק אותי‬
                                                                                                            ‫ההתחדשות‪.‬‬
                                                              ‫שתי דמויות מרכזיות בתחייה זו היו השר מונטיפיורי והברון‬
                                                              ‫אדמונד דה רוטשילד‪ ,‬שזיהו את הפוטנציאל החקלאי של הקרקע‬
                                                              ‫והאקלים בישראל‪ .‬הם ייסדו כרמים והקימו יקבים‪ ,‬שהניחו את‬
                                                              ‫היסודות לתעשיית היין הישראלית המודרנית‪ .‬בעשורים האחרונים‪,‬‬
                                                              ‫הענף עבר מהפכה – מעבר מיינות מתוקים ותעשייתיים ליינות‬
                                                              ‫איכותיים‪ ,‬המשלבים טכנולוגיה מתקדמת עם מסורת עתיקת‬

                                                                                                                   ‫יומין‪.‬‬

                                                                ‫כיום‪ ,‬ישראל מתהדרת במאות יקבים – מיקביי‬
                                                                ‫גראז' ועד יקבים מסחריים גדולים‪ .‬היינות‬
                                                                ‫המקומיים זוכים בפרסים בינלאומיים‪,‬‬
                                                                ‫ומשתמשים בזני ענבים מגוונים‪ ,‬כולל חזרה‬
                                                                ‫לזנים ארץ‪-‬ישראליים קדומים‪ .‬הטרואר הייחודי‬
                                                                ‫של הארץ – המשלב שמש ים‪-‬תיכונית‪ ,‬אדמות‬
                                                                ‫סלעיות וגבהים משתנים – מייצר יינות בעלי‬

                                                                                        ‫אופי ייחודי ועשיר‪.‬‬

                                                              ‫היין הישראלי הוא יותר מסתם משקה – הוא ביטוי לתרבות‪,‬‬
                                                              ‫למסורת ולחדשנות‪ .‬כל לגימה מספרת את סיפור הארץ‪ ,‬חקלאיה‬

‫גיליון ‪25 140‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30