Page 25 - medorledor140
P. 25
מגזין מדור לדור
בין מסורת לחדשנות :סיפורו של היין
מאת:אביטל גרינשטיין -ניצןהישראלי לאורך הדורות
ויוצריה ,ומהווה גשר בין עבר מפואר לעתיד מבטיח. יין הישראלי הוא עדות חיה למסע הארוךה
כמה יקבים המבטאים את היחודיות של הטרוואר שעברה הארץ – מהעבר המקראי ועד הבמה
הישראלי: הבינלאומית של היום.
יקב ברקן = סדרת בטא היין ,שהיה חלק בלתי נפרד מחיי התרבות והמסחר בארץ ישראל,
פלדשטיין = דבוקי ממשיך להשתנות ולהתפתח תוך שמירה על חיבור לשורשיו
יקב רקנאטי= מראווי העתיקים.
עוד מתקופת המקרא נודעה הארץ כ"ארץ זבת חלב ודבש" ,ובה
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ גם כרמים שזכו לתיאורים עשירים בתנ"ך .בתקופה הרומית
והביזנטית היה היין הישראלי מהמובילים במזרח התיכון ,ונמצא כי
[email protected] 052-6566503 באזורים כמו הרי יהודה והגליל פעלו יקבים שייצאו יין לכל רחבי
על המומחית האימפריה הרומית .אולם עם הכיבוש המוסלמי במאה השביעית,
ייצור היין דעך משמעותית ,ורק בסוף המאה ה 19-החל תהליך
סרוק אותי
ההתחדשות.
שתי דמויות מרכזיות בתחייה זו היו השר מונטיפיורי והברון
אדמונד דה רוטשילד ,שזיהו את הפוטנציאל החקלאי של הקרקע
והאקלים בישראל .הם ייסדו כרמים והקימו יקבים ,שהניחו את
היסודות לתעשיית היין הישראלית המודרנית .בעשורים האחרונים,
הענף עבר מהפכה – מעבר מיינות מתוקים ותעשייתיים ליינות
איכותיים ,המשלבים טכנולוגיה מתקדמת עם מסורת עתיקת
יומין.
כיום ,ישראל מתהדרת במאות יקבים – מיקביי
גראז' ועד יקבים מסחריים גדולים .היינות
המקומיים זוכים בפרסים בינלאומיים,
ומשתמשים בזני ענבים מגוונים ,כולל חזרה
לזנים ארץ-ישראליים קדומים .הטרואר הייחודי
של הארץ – המשלב שמש ים-תיכונית ,אדמות
סלעיות וגבהים משתנים – מייצר יינות בעלי
אופי ייחודי ועשיר.
היין הישראלי הוא יותר מסתם משקה – הוא ביטוי לתרבות,
למסורת ולחדשנות .כל לגימה מספרת את סיפור הארץ ,חקלאיה
גיליון 25 140