Page 24 - medorledor140
P. 24
שלמה המלווה בהרבה סיפורים משפחתיים ,כמו סיפורה הקשה של תרבות ואומנות
הדודה נלי ,ואני חלק מאותם הסיפורים ומאותה המסורת.
מה הקשר בין ספר
שלפתי מיד את ספר הבישול בו הכנסתי מתכונים ,שקיבלתי מתכונים לבין
מאחרים ,כולל מתכונים מאימי בכתב ידה ,הוצאתי אותם משם מורשת ועוגן?
והעברתי לספר המתכונים של נלי .כל אלה יכתבו בכתב יד שלי
מאת :קטי פישר
בדפים הריקים של הספר בתוספת מתכונים שלי כמובן.
בהמשך היום ,לאחר שהבת התעוררה וישבה בסלון עם כוס הקפה איך זה שהפעם לא הכנת את כדורי השוקולד״
שלה ,הראיתי לה את ספר המתכונים של נלי וסיפרתי לה את
הסיפור של הספר ,ואת סיפורה העצוב של אותה הדודה שנפטרה המסורתיים ש ַַאת נוהגת להכין לקראת חג הפסח
בגיל כה צעיר לאחר שנים בו סבלה ממחלת השחפת .היא בכל שנה?"
התרגשה מאוד ותהתה באיזו מידה היא תוכל להעביר הלאה את
שאלה חברתי שהתארחה אצלי בליל הסדר האחרון ,יחד עם כמה
המתכונים שלה. מבני משפחתה.
זה הקשר הנוסף שמצאתי בימים אלה בין מתכונים ישנים לבין "נכון ,היה לי קשה לוותר ,אך כיוון שלא ויתרתי על המאכלים
המורשת המשפחתית ,שחיזקו את העוגן שלי שחיפש במהלך האחרים שאני נוהגת להכין בכל פסח ,הפעם כוחותיי אזלו .נכון,
השנים את הקרקע המתאימה להיאחז בה ,ולּו גם באמצעות זהו מתכון מיוחד ואלו כדורי השוקולד הטעימים ביותר שאני
מכירה ",וחברתי יעל מאשרת את דבריי" ,אבל השנים נותנות את
הסיפורים.
אותותיהן גם אצלי ואני כבר מזמן לא בת ".30
קטי פישר -פיית הסיפורים – סופרת ,סדנאות כתיבה למחרת בבוקר ,כששאר בני הבית עדין ישנו ,ישבתי בכורסה עם
כוס הקפה ,כהרגלי ,והתמונה שצפה ועלתה לנגד עיניי ,הייתה ספר
וסטוריטלינג ,עריכה ספרותית ,ליווי ספרותי פרטני ,הרצאות. המתכונים של נלי ,דודתה של אימי .שתיהן כבר לא בחיים .הספר
על המומחית [email protected] 052-3836231 הגיע אליי בירושה ,מצאתי אותו בעיזבון של אימי לאחר מותה.
הספר מכיל מתכונים בכתב ידה של נלי בהונגרית ,החל משנת
סרוק אותי ,1936עד לפטירתה ממחלת השחפת ב – ,1939בהמשך מתכונים
בכתב ידה של אימי בעברית ובהונגרית ,כולל המתכון של כדורי
השוקולד ,וכמה עמודים ריקים.
היה לי ברור שהדפים הריקים מחכים למתכונים בכתב ידי כבר אז
כשמצאתי את הספר ,אך משום מה לא עשיתי זאת והכנסתי אותו
לאחת מהמגרות שלי.
באותו בוקר ,לאחר שנזכרתי בספר ,נגשתי מיד למגרה בה הוא
שכב שנים מיותם ומוזנח ,שלפתי אותו ודפדפתי בו בהתרגשות רבה.
אותו הרגע ,היה לי ברור שעליי להמשיך את
השושלת באמצעות המתכונים שלי – זו
המורשת שלי וזה העוגן שלי.
המשכיות זו באה לידי ביטוי בהעברת המתכונים המיוחדים עם
הטעמים המיוחדים ,לדור הבא .המאכלים האלה כוללים מסורת
24