Page 6 - medorledor13
P. 6
מטוגן בפטרוזיליה ובחומץ בן יין ,טחינה בפטרוזיליה טחונה ,מה סדר היום שלך ? כמה אתה מקדיש לעסקים וכמה אתה
מקדיש לבישול ? חמאה וריבה .החביתות מגיעות כמה דקות אחר כך.
"סדר היום שלי הוא לא קבוע אבל בגדול אני מתחיל כל בין הצלוחיות אני מבחין גם בסלק.
סלק בארוחת בוקר? אני שואל .כי אצלי סלק מסתדר דווקא יום ב 6-7בבוקר בים עם הכלבים מגיע לפה .פגישות עד
הצהריים ,כשחלק מתקיימות כאן וחלק במטבח ,כי אני עם ארוחת צהריים ,אולי עם בשר.
"אני יכול להגיד לך ,כיוון שאנחנו נמצאים באזור שאף אחד את רוב הפגישות יכול לקיים תוך כדי שאני מבשל .אנשים
לא עובר פה במקרה .כולם באים במיוחד לפה לאכול ,אז אני באים ונעמדים לידי במטבח ,ומהצהריים זה מוקדש למטבח
משתדל שלכל דבר יהיה ערך מוסף .אין פה אנשים שיורדים בדרך כלל .אחר הצהריים אני עושה הפסקה של שעתיים
מהמשרד ובאים לאכול ארוחת בוקר .כל דבר פה צריך לתת וחוזר בערב ,מסיים בין 23ל 1 -בלילה .כל יום משתנה לפי
הצרכים שלו". איזו חוויה קצת
פעמיים יותר".
בשבוע הוא
יוצא בשעה השאיפה
ארבע וחצי להקים מלון
בבוקר נוסע בוטיק
במשאית לשוק יש לך מתחם אוכל
הסיטונאי מצליח ביפו ,יש לך
בצריפין וקונה עוד שאיפות או
שם ירקות, שאתה ברווייה ?
פירות ,ודגים. "אני ממש לא
הוא נוסע ברוויה" ,הוא
הרבה בעולם אומר" ,אני אוהב
בכלל ,כי מאוד את מה שאני
מזמינים אותו עושה .יש לי הרבה
לבשל ,חלק הרים שאני רוצה
מהנסיעות לכבוש .אני רוצה
הן באמצעות מאוד לעבור
משרד החוץ. ניר צוק ,נועה ביסטרו צילם דותן גור אריה לתחום המלונאות,
"אני מבשל מכיוון שהתשוקה
שם מה שבא שלי לאוכל ,לארוח
ולאסתטיקה אני חושב שאני בא לעולם המלונאות לתת לי .אני אוהב מאוד דברים שהם אוכל של תרבות ,היסטוריה
ומסורת .אני לא מתעסק בזה ,זה לא החיים שלי ,אבל אני סיפור אחר".
אוהב את זה כצרכן". זה משהו מעשי או חזון ?
"ברגע שמשהו נמצא במודעות שלך ,אתה באופן טבעי כבר
איפה אתה בדרך כלל אוכל ? פועל בכיוון".
הוא קודם כל רואה את עצמו כשף" .בעולם שלנו זה נקרא "זה יכול להיות מסעדת פועלים בצהריים ,גורמה ,ויכול
מסעדן .זה תמיד אצלי בעולמות של אוכל ,אסתטיקה וארוח .להיות סנדוויץ טוב -גם בסדר .אני משתדל שמה שאני אוכל
כשהוא מדבר על אסתטיקה אני שם לב לצלחות המודבקות יהיה טעים וכיף .בשנים האחרונות אני משתדל לאכול יותר
על הקיר במקום שבו אנחנו יושבים ,ועל דפי עיתון "מעריב בריא ,ואני אוכל מה שאני רוצה אבל שומר על פרופורציה.
לנוער" מה 14.7.59 -המעטרים את קירות תא השרותים לאכול מכל דבר קצת ובזמן שלו.
כשאני בא למסעדה של מישהו אחר אני בא בשביל ליהנות במסעדה.
"אסתטיקה עיצוב ,אני אוהב דברים 'פיין' וזה עולה לעשות ,מהחברותא קודם כל .את דעתי אני שומר לעצמי בשקט ,אני
לומד מתבונן ,אני חושב ,אני מנתח – אבל זה משהו שלי עם וגם עולה להתארח.
כשאתה בא למלון ,זה תלוי באיזה מקום בעולם ,ומישהו עצמי .לעולם אני לא אגיד למי שיושב לידי בשולחן שום דבר.
הדליק לך את אח -העצים בחדר לפני שהגעת ,זה נורא כיף .אם משהו לא טעים לי – אז אני לא אוכל אותו".
שירותיות ,שמישהו חשב לעשות לך טוב -זה בדיוק העניין
איזה מתנה תרצה לקבל ליום הולדת ? באירוח.
אתה בא למקום ושמו לך נר ליד האמבטיה ,זה יכול לקרות" ,וואו ,את השאלה הזו אף אחד עוד לא שאל אותי" ,הוא
האם זכרו לשים לך גפרורים ליד הנר ? ברוב המקומות אין אומר בחיוך.
"אני חושב שהכי הייתי שמח לבילוי בים .כל מה שהוא ים. גפרורים ליד הנר – מניסיון".
אני מביט בצלוחית שעל השולחן" .זה דומה לקוסקוס" ,זה נראה לי ה-מתנה האולטימטיבית ליום הולדת .את רוב
אומרת יהודית ואני אומר זה כמו בורגול" .זה בורגול" ,הדברים אני עושה לעצמי לבד .כשאני רוצה ספר אני קונה
הוא קובע" ,הוא בצבע קצת אדום כי הוא עשוי בעגבניות .ספר ,כשאני רוצה לראות הצגה אני הולך להצגה ,אני לא
כשעושים בורגול בעגבניות ,זה משנה לו את הטעם .אני מונע מעצמי דברים .אבל זמן להיות בעצירה בים ,זה תמיד
חסר לי". מטגן עגבניות בבצל ,ואז אני מוסיף הבורגול המושרה.
6
מקדיש לבישול ? חמאה וריבה .החביתות מגיעות כמה דקות אחר כך.
"סדר היום שלי הוא לא קבוע אבל בגדול אני מתחיל כל בין הצלוחיות אני מבחין גם בסלק.
סלק בארוחת בוקר? אני שואל .כי אצלי סלק מסתדר דווקא יום ב 6-7בבוקר בים עם הכלבים מגיע לפה .פגישות עד
הצהריים ,כשחלק מתקיימות כאן וחלק במטבח ,כי אני עם ארוחת צהריים ,אולי עם בשר.
"אני יכול להגיד לך ,כיוון שאנחנו נמצאים באזור שאף אחד את רוב הפגישות יכול לקיים תוך כדי שאני מבשל .אנשים
לא עובר פה במקרה .כולם באים במיוחד לפה לאכול ,אז אני באים ונעמדים לידי במטבח ,ומהצהריים זה מוקדש למטבח
משתדל שלכל דבר יהיה ערך מוסף .אין פה אנשים שיורדים בדרך כלל .אחר הצהריים אני עושה הפסקה של שעתיים
מהמשרד ובאים לאכול ארוחת בוקר .כל דבר פה צריך לתת וחוזר בערב ,מסיים בין 23ל 1 -בלילה .כל יום משתנה לפי
הצרכים שלו". איזו חוויה קצת
פעמיים יותר".
בשבוע הוא
יוצא בשעה השאיפה
ארבע וחצי להקים מלון
בבוקר נוסע בוטיק
במשאית לשוק יש לך מתחם אוכל
הסיטונאי מצליח ביפו ,יש לך
בצריפין וקונה עוד שאיפות או
שם ירקות, שאתה ברווייה ?
פירות ,ודגים. "אני ממש לא
הוא נוסע ברוויה" ,הוא
הרבה בעולם אומר" ,אני אוהב
בכלל ,כי מאוד את מה שאני
מזמינים אותו עושה .יש לי הרבה
לבשל ,חלק הרים שאני רוצה
מהנסיעות לכבוש .אני רוצה
הן באמצעות מאוד לעבור
משרד החוץ. ניר צוק ,נועה ביסטרו צילם דותן גור אריה לתחום המלונאות,
"אני מבשל מכיוון שהתשוקה
שם מה שבא שלי לאוכל ,לארוח
ולאסתטיקה אני חושב שאני בא לעולם המלונאות לתת לי .אני אוהב מאוד דברים שהם אוכל של תרבות ,היסטוריה
ומסורת .אני לא מתעסק בזה ,זה לא החיים שלי ,אבל אני סיפור אחר".
אוהב את זה כצרכן". זה משהו מעשי או חזון ?
"ברגע שמשהו נמצא במודעות שלך ,אתה באופן טבעי כבר
איפה אתה בדרך כלל אוכל ? פועל בכיוון".
הוא קודם כל רואה את עצמו כשף" .בעולם שלנו זה נקרא "זה יכול להיות מסעדת פועלים בצהריים ,גורמה ,ויכול
מסעדן .זה תמיד אצלי בעולמות של אוכל ,אסתטיקה וארוח .להיות סנדוויץ טוב -גם בסדר .אני משתדל שמה שאני אוכל
כשהוא מדבר על אסתטיקה אני שם לב לצלחות המודבקות יהיה טעים וכיף .בשנים האחרונות אני משתדל לאכול יותר
על הקיר במקום שבו אנחנו יושבים ,ועל דפי עיתון "מעריב בריא ,ואני אוכל מה שאני רוצה אבל שומר על פרופורציה.
לנוער" מה 14.7.59 -המעטרים את קירות תא השרותים לאכול מכל דבר קצת ובזמן שלו.
כשאני בא למסעדה של מישהו אחר אני בא בשביל ליהנות במסעדה.
"אסתטיקה עיצוב ,אני אוהב דברים 'פיין' וזה עולה לעשות ,מהחברותא קודם כל .את דעתי אני שומר לעצמי בשקט ,אני
לומד מתבונן ,אני חושב ,אני מנתח – אבל זה משהו שלי עם וגם עולה להתארח.
כשאתה בא למלון ,זה תלוי באיזה מקום בעולם ,ומישהו עצמי .לעולם אני לא אגיד למי שיושב לידי בשולחן שום דבר.
הדליק לך את אח -העצים בחדר לפני שהגעת ,זה נורא כיף .אם משהו לא טעים לי – אז אני לא אוכל אותו".
שירותיות ,שמישהו חשב לעשות לך טוב -זה בדיוק העניין
איזה מתנה תרצה לקבל ליום הולדת ? באירוח.
אתה בא למקום ושמו לך נר ליד האמבטיה ,זה יכול לקרות" ,וואו ,את השאלה הזו אף אחד עוד לא שאל אותי" ,הוא
האם זכרו לשים לך גפרורים ליד הנר ? ברוב המקומות אין אומר בחיוך.
"אני חושב שהכי הייתי שמח לבילוי בים .כל מה שהוא ים. גפרורים ליד הנר – מניסיון".
אני מביט בצלוחית שעל השולחן" .זה דומה לקוסקוס" ,זה נראה לי ה-מתנה האולטימטיבית ליום הולדת .את רוב
אומרת יהודית ואני אומר זה כמו בורגול" .זה בורגול" ,הדברים אני עושה לעצמי לבד .כשאני רוצה ספר אני קונה
הוא קובע" ,הוא בצבע קצת אדום כי הוא עשוי בעגבניות .ספר ,כשאני רוצה לראות הצגה אני הולך להצגה ,אני לא
כשעושים בורגול בעגבניות ,זה משנה לו את הטעם .אני מונע מעצמי דברים .אבל זמן להיות בעצירה בים ,זה תמיד
חסר לי". מטגן עגבניות בבצל ,ואז אני מוסיף הבורגול המושרה.
6