Page 20 - medorledor105
P. 20
בריאות וטיפוח
את אוכלת
בשביל שניים?
מאת :רעות מויאל
סלמון -מקור נפלא לחומצת אומגה 3שהיא חיונית להתפתחות בחור מה לאכול במהלך ההריון -יכול להיות אתגרל
מערכת העצבים והמוח של העובר .מסייע להעלות את
האנרגיה ,לטפל בטחורים ,דימום מסיבי לאחר הלידה .כמובן הטעם והחשקים משתנים ,יתכן ואת סובלת
מבחילות ,העיכול שלך רגיש יותר וכמובן שאת
שבמהלך ההריון אין לאכול אותו נא. רוצה לוודא שאת מזינה היטב את עצמך ואת
גוג'י ברי -מקור עשיר לחלבון ולויטמינים רבים ,תמיכה וסיוע העובר שלך.
בעייפות ,בחיזוק המערכת החיסונית ועוד.
על פי הפילוסופיה הסינית חשוב לאכול מזונות חמים -חמימים,
אגוז מלך -מספק שומן טוב וחלבון ,יכול לסייע בכאבי גב תחתון מבושלים היטב ,קלים לעיכול על מנת לשמור על הטחול ,הקיבה
ועצירות. והרחם חמימים .בנוסף חשוב לצרוך מזונות התומכים באנרגיית
בטטה -מסייעת למצבי עצירות ובצקת ,אינדקס גליקמי נמוך, הכבד והכליות ,ובאנרגיית הין ,היאנג ,הצ'י (אנרגיה) והדם.
עשירה בויטמינים ומסייעת גם בהגברת ייצור חלב אם.
במהלך ההריון -אנו לא דואגות רק לעצמנו,
עדשים -עשירים בברזל ובחומצה פולית ,עם עדיפות לחומים- אלא גם לעובר שלנו ,העולם החדש ,היקר
ירוקים. והשמימי שאנחנו בונות ומזינות בתוך הגוף
שימי לב לנוכחות החלבון בתזונה מאחר וזהו מרכיב מספר 2 במשך תשעה חודשים.
הכי חיוני לצריכה (אחרי מים).
קבלי ממני 6מאכלים תומכי הריון על מצביו השונים והתופעות
כל אחת מרקמות העובר זקוקה ותלויה בחלבון להתפתחות הנלוות אליו ,כמובן שזוהי רשימה חלקית ואפשר לדבר על כך
תקינה -עצמות ,שרירים ,עור ,דם ,ציפורניים ,איברים ורקמות שעות וימים ,ואם קיימת אצלך חלילה בעיה מסוימת או מגבלה
חיבור .וכמובן שעבורך החלבון חיוני עבור הלידה ,התקופה -חשוב מאוד לדבר לפני כן עם מטפל/ת המוסמך/ת לטיפול
שלאחר הלידה ,ההנקה וההחלמה. בתקופת ההריון.
רעות מויאל -רפואה סינית וטיפולי מגע לנשים בשוהם תרד -מטפל בעצירות ,עשיר בסידן וברזל .כדי להגביר את
[email protected] 050-9293378 ספיגת הברזל מהתרד מומלץ לאכול אותו עם מזונות עשירים
בויטמין Cכמו עגבניה או פלפל אדום ,ניתן להוסיף אותו
לשייקים ותבשילים.
20