Page 14 - medorledor08
P. 14
מרק דלעת ואגוזי לוז
מצרכים ל 4מנות:
500גר' דלעת
1/4שמנת בישול או שמנת פרווה
100גר' אגוזי לוז טחונים גס
זנגויל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות
1כף שמן זית
מלח ,פלפל
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת ,מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
בסיר לחץ ,אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא בסיר רגיל מטגנים
במשך 3דקות את קוביות הדלעת יחד בשמן הזית.
מכסים במים ,מפזרים מעל את פרוסות הזנגויל.
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ 30 -דקות .אם בסיר רגיל
כשעה או עד שהדלעת מתרככת.
טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת .מתבלים
בפלפל ומלח לפי הטעם .מגישים את המרק כשהוא רותח
מפזרים מעל את אגוזי הלוז.
בתיאבון!!
אופן הכנה: צלי בקר בערמונים
ובפטריות יער
מחממים סיר חסין אש עם תחתית עבה .מוסיפים את השמן
וסוגרים את הבשר מכל צד .כשהצלי מוזהב מכל צד ,מוציאים מצרכים ל 6-מנות:
אותו ושומרים בצד. 1.2ק"ג נתח בקר לצלי
בקערה מניחים את הפטריות ומוסיפים להם מים רותחים ,מניחים 2חבילות ווקום של ערמונים
150גר' פטריות יער מיובשות
בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל ,בצלי השאלוט והשום ,ומטגנים עד 1בצל פרוס לטבעות
2בצלי שאלוט קצוצים
הזהבה.
מפזרים מעל את הקמח ומוסיפים מעל את המרק .מחזירים לסיר 3שיני שום קצוצות
2כפות דבש
את הבשר ומבשלים על אש קטנה כ –שעה וחצי עד שהבשר רך. 1כף קמח
כ 10-דקות לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים ואת
כוס מרק צח או ירקות
הפטריות .מוסיפים לרוטב את הדבש . 2כפות שמן זית
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם . מלח פלפל
אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים בלי 14
מכסה.
פורסים את הבשר .מסדרים בצלחת הגשה ,סביב הבשר מסדרים
את הערמונים והפטריות ,מוזגים מעל את הרוטב .ניתן להגיש לצד
פירה או אורז לבן .
בתיאבון
מצרכים ל 4מנות:
500גר' דלעת
1/4שמנת בישול או שמנת פרווה
100גר' אגוזי לוז טחונים גס
זנגויל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות
1כף שמן זית
מלח ,פלפל
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת ,מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
בסיר לחץ ,אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא בסיר רגיל מטגנים
במשך 3דקות את קוביות הדלעת יחד בשמן הזית.
מכסים במים ,מפזרים מעל את פרוסות הזנגויל.
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ 30 -דקות .אם בסיר רגיל
כשעה או עד שהדלעת מתרככת.
טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת .מתבלים
בפלפל ומלח לפי הטעם .מגישים את המרק כשהוא רותח
מפזרים מעל את אגוזי הלוז.
בתיאבון!!
אופן הכנה: צלי בקר בערמונים
ובפטריות יער
מחממים סיר חסין אש עם תחתית עבה .מוסיפים את השמן
וסוגרים את הבשר מכל צד .כשהצלי מוזהב מכל צד ,מוציאים מצרכים ל 6-מנות:
אותו ושומרים בצד. 1.2ק"ג נתח בקר לצלי
בקערה מניחים את הפטריות ומוסיפים להם מים רותחים ,מניחים 2חבילות ווקום של ערמונים
150גר' פטריות יער מיובשות
בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל ,בצלי השאלוט והשום ,ומטגנים עד 1בצל פרוס לטבעות
2בצלי שאלוט קצוצים
הזהבה.
מפזרים מעל את הקמח ומוסיפים מעל את המרק .מחזירים לסיר 3שיני שום קצוצות
2כפות דבש
את הבשר ומבשלים על אש קטנה כ –שעה וחצי עד שהבשר רך. 1כף קמח
כ 10-דקות לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים ואת
כוס מרק צח או ירקות
הפטריות .מוסיפים לרוטב את הדבש . 2כפות שמן זית
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם . מלח פלפל
אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים בלי 14
מכסה.
פורסים את הבשר .מסדרים בצלחת הגשה ,סביב הבשר מסדרים
את הערמונים והפטריות ,מוזגים מעל את הרוטב .ניתן להגיש לצד
פירה או אורז לבן .
בתיאבון