Page 14 - medorledor08
P. 14
‫מרק דלעת ואגוזי לוז‬

‫מצרכים ל ‪ 4‬מנות‪:‬‬
‫‪ 500‬גר' דלעת‬
‫‪ 1/4‬שמנת בישול או שמנת פרווה‬
‫‪ 100‬גר' אגוזי לוז טחונים גס‬
‫זנגויל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות‬

‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫מלח‪ ,‬פלפל‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מקלפים את הדלעת‪ ,‬מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות‪.‬‬
‫בסיר לחץ‪ ,‬אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא בסיר רגיל מטגנים‬

‫במשך ‪ 3‬דקות את קוביות הדלעת יחד בשמן הזית‪.‬‬
‫מכסים במים‪ ,‬מפזרים מעל את פרוסות הזנגויל‪.‬‬

‫אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ‪ 30 -‬דקות‪ .‬אם בסיר רגיל‬
‫כשעה או עד שהדלעת מתרככת‪.‬‬

‫טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת‪ .‬מתבלים‬
‫בפלפל ומלח לפי הטעם‪ .‬מגישים את המרק כשהוא רותח‬
‫מפזרים מעל את אגוזי הלוז‪.‬‬
‫בתיאבון!!‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫צלי בקר בערמונים‬
‫ובפטריות יער‬
‫מחממים סיר חסין אש עם תחתית עבה‪ .‬מוסיפים את השמן‬
‫וסוגרים את הבשר מכל צד‪ .‬כשהצלי מוזהב מכל צד‪ ,‬מוציאים‬ ‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬

‫אותו ושומרים בצד‪.‬‬ ‫‪ 1.2‬ק"ג נתח בקר לצלי‬
‫בקערה מניחים את הפטריות ומוסיפים להם מים רותחים‪ ,‬מניחים‬ ‫‪ 2‬חבילות ווקום של ערמונים‬
‫‪ 150‬גר' פטריות יער מיובשות‬
‫בצד‪.‬‬
‫מוסיפים לסיר את הבצל‪ ,‬בצלי השאלוט והשום‪ ,‬ומטגנים עד‬ ‫‪ 1‬בצל פרוס לטבעות‬
‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫הזהבה‪.‬‬
‫מפזרים מעל את הקמח ומוסיפים מעל את המרק‪ .‬מחזירים לסיר‬ ‫‪ 3‬שיני שום קצוצות‬
‫‪ 2‬כפות דבש‬
‫את הבשר ומבשלים על אש קטנה כ –שעה וחצי עד שהבשר רך‪.‬‬ ‫‪ 1‬כף קמח‬
‫כ‪ 10-‬דקות לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים ואת‬
‫כוס מרק צח או ירקות‬
‫הפטריות‪ .‬מוסיפים לרוטב את הדבש ‪.‬‬ ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ‪.‬‬ ‫מלח פלפל‬

‫אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים בלי‬ ‫‪14‬‬
‫מכסה‪.‬‬

‫פורסים את הבשר‪ .‬מסדרים בצלחת הגשה‪ ,‬סביב הבשר מסדרים‬
‫את הערמונים והפטריות‪ ,‬מוזגים מעל את הרוטב‪ .‬ניתן להגיש לצד‬

‫פירה או אורז לבן ‪.‬‬
‫בתיאבון‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19