Page 15 - medorledor02
P. 15
‫פאי בטטה אוורירי‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫המצרכים לבצק‪:‬‬

‫שמים את הקמח‪ ,‬המלח וגרגרי השומר במעבד מזון‪.‬‬ ‫‪ 2‬כוסות קמח‬
‫מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית‪.‬‬ ‫חצי כפית מלח‬
‫מוסיפים ביצה טרופה יחד עם המים‪ .‬מערבלים ומוציאים את‬ ‫‪ 1‬כפית גרגירי שומר(לא הכרחי)‬
‫‪ 125‬גר' חמאה קרה‪ ,‬חתוכה לקוביות‬
‫הבצק‪ .‬לשים לכדור ומרדדים לעלה עגול בקוטר ‪ 36‬ס"מ‪.‬‬ ‫‪ 1‬ביצה טרופה‬
‫משמנים תבנית פאי (‪ 28‬ס"מ)‪ .‬דוקרים את הבצק עם מזלג‬ ‫‪ 1‬כף מים קרים‬
‫ומכסים ברדיד אלומיניום כשהצד המבריק כלפי מטה‪ .‬מכניסים‬
‫המצרכים למלית‪:‬‬
‫למקרר למשך ‪ 30‬דקות‪.‬‬
‫אופים את קלתית הבצק בתנור שחומם מראש (חום בינוני‪-‬‬ ‫‪ 500‬גר' בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות)‬
‫גבוה) במשך רבע שעה יחד עם רדיד אלומיניום‪ .‬מסירים את רדיד‬ ‫מלח‬
‫האלומיניום ואופים במשך ‪ 5‬דקות נוספות‪ .‬עד שהבצק מזהיב‪,‬‬
‫‪ 25‬גר' חמאה‬
‫מנמיכים את התנור לחום בינוני ‪.‬‬ ‫שליש כוס קמח תופח‬
‫בינתיים‪ ,‬מכינים את המלית‪ .‬מבשלים את הבטטות במי מלח‬
‫עד שיתרככו‪ .‬מסננים היטב ומצננים למשך ‪ 5‬דקות‪ .‬מועכים את‬ ‫‪ 1‬כוס חלב‬
‫הבטטות למחית חלקה‪ .‬מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים היטב‪.‬‬ ‫‪ 100‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
‫מוסיפים את החלב בהדרגה‪ .‬מוסיפים את הגבינה ואת החלמונים‪,‬‬
‫מערבבים עד קבלת תערובת אחידה‪ .‬טועמים ומתבלים לפי הטעם‪.‬‬ ‫‪ 2‬ביצים מופרדות‬
‫מקציפים את החלבונים לקצף קשה‪ .‬מוסיפים לתערובת הבטטה‬ ‫פלפל לבן‬
‫ומקפלים לתערובת אוורירית‪ .‬יוצקים את המלית על הבצק האפוי‪,‬‬
‫מקשטים עם זרעי השומר או הדלעת‪ .‬מפזרים מעל פרמזן ואופים‬ ‫‪ 2‬כפיות גרגרי שומר או דלעת‬
‫גבינת פרמזן מגוררת להגשה‬
‫בתנור במשך ‪ 45‬דקות‪ .‬או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה‪.‬‬
‫בתיאבון‪.‬‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20