Page 15 - medorledor02
P. 15
פאי בטטה אוורירי
אופן הכנה: המצרכים לבצק:
שמים את הקמח ,המלח וגרגרי השומר במעבד מזון. 2כוסות קמח
מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית. חצי כפית מלח
מוסיפים ביצה טרופה יחד עם המים .מערבלים ומוציאים את 1כפית גרגירי שומר(לא הכרחי)
125גר' חמאה קרה ,חתוכה לקוביות
הבצק .לשים לכדור ומרדדים לעלה עגול בקוטר 36ס"מ. 1ביצה טרופה
משמנים תבנית פאי ( 28ס"מ) .דוקרים את הבצק עם מזלג 1כף מים קרים
ומכסים ברדיד אלומיניום כשהצד המבריק כלפי מטה .מכניסים
המצרכים למלית:
למקרר למשך 30דקות.
אופים את קלתית הבצק בתנור שחומם מראש (חום בינוני- 500גר' בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות)
גבוה) במשך רבע שעה יחד עם רדיד אלומיניום .מסירים את רדיד מלח
האלומיניום ואופים במשך 5דקות נוספות .עד שהבצק מזהיב,
25גר' חמאה
מנמיכים את התנור לחום בינוני . שליש כוס קמח תופח
בינתיים ,מכינים את המלית .מבשלים את הבטטות במי מלח
עד שיתרככו .מסננים היטב ומצננים למשך 5דקות .מועכים את 1כוס חלב
הבטטות למחית חלקה .מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים היטב. 100גר' גבינה צהובה מגוררת
מוסיפים את החלב בהדרגה .מוסיפים את הגבינה ואת החלמונים,
מערבבים עד קבלת תערובת אחידה .טועמים ומתבלים לפי הטעם. 2ביצים מופרדות
מקציפים את החלבונים לקצף קשה .מוסיפים לתערובת הבטטה פלפל לבן
ומקפלים לתערובת אוורירית .יוצקים את המלית על הבצק האפוי,
מקשטים עם זרעי השומר או הדלעת .מפזרים מעל פרמזן ואופים 2כפיות גרגרי שומר או דלעת
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
בתנור במשך 45דקות .או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
בתיאבון.
15
אופן הכנה: המצרכים לבצק:
שמים את הקמח ,המלח וגרגרי השומר במעבד מזון. 2כוסות קמח
מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית. חצי כפית מלח
מוסיפים ביצה טרופה יחד עם המים .מערבלים ומוציאים את 1כפית גרגירי שומר(לא הכרחי)
125גר' חמאה קרה ,חתוכה לקוביות
הבצק .לשים לכדור ומרדדים לעלה עגול בקוטר 36ס"מ. 1ביצה טרופה
משמנים תבנית פאי ( 28ס"מ) .דוקרים את הבצק עם מזלג 1כף מים קרים
ומכסים ברדיד אלומיניום כשהצד המבריק כלפי מטה .מכניסים
המצרכים למלית:
למקרר למשך 30דקות.
אופים את קלתית הבצק בתנור שחומם מראש (חום בינוני- 500גר' בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות)
גבוה) במשך רבע שעה יחד עם רדיד אלומיניום .מסירים את רדיד מלח
האלומיניום ואופים במשך 5דקות נוספות .עד שהבצק מזהיב,
25גר' חמאה
מנמיכים את התנור לחום בינוני . שליש כוס קמח תופח
בינתיים ,מכינים את המלית .מבשלים את הבטטות במי מלח
עד שיתרככו .מסננים היטב ומצננים למשך 5דקות .מועכים את 1כוס חלב
הבטטות למחית חלקה .מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים היטב. 100גר' גבינה צהובה מגוררת
מוסיפים את החלב בהדרגה .מוסיפים את הגבינה ואת החלמונים,
מערבבים עד קבלת תערובת אחידה .טועמים ומתבלים לפי הטעם. 2ביצים מופרדות
מקציפים את החלבונים לקצף קשה .מוסיפים לתערובת הבטטה פלפל לבן
ומקפלים לתערובת אוורירית .יוצקים את המלית על הבצק האפוי,
מקשטים עם זרעי השומר או הדלעת .מפזרים מעל פרמזן ואופים 2כפיות גרגרי שומר או דלעת
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
בתנור במשך 45דקות .או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
בתיאבון.
15