11 מנות
תבנית 28 ס"מ מתפרקת
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפיה: שעה
מצרכים:
לבצק:
250 גר' קמח
125 גר' חמאה
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1 כף סוכר
למילוי:
3 בננות
250 גר' משמשים מיובשים
500 גר' שזיפים מיובשים ללא גלעין
1 אננס חתוך לקוביות
1 שוט רום
לקרם:
2 ביצים
125 גר' סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
משרים את המשמשים כ-6 שעות במים ואת השזיפים כשעה. מומלץ לעשות זאת יום לפני.
לבצק: בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח, החמאה, המלח, הסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים. מעבירים לקערה ומניחים בצד למשך 30 דקות. (לא בקירור )
בנתיים מכינים את מלית הפרות:מבשלים את המשמשים כ-30 דקות ואת השזיפים כ-15 דקות. (מבשלים אותם בנוזלי ההשרה )
שוב פעילות שניתן לעשות יום לפני.
משרים את השזיפים ברום.
מחממים תנור לחום של 230 מעלות (8)
מרפדים את התבנית עם הבצק. ואז מהדקים על הדפנות מעל הבצק נייר אלומיניום כך שדפנות הבצק לא יפלו בזמן האפיה.
אופים במשך כ-10-15 דקות.
מוציאים מן התנור, מניחים על התחתית של העוגה את המשמשים, מעל פרוסות בננה, מעל את השזיפים ומעל קוביות אננס.
לקרם: מחממים בסיר את השמנת. מקציפים בקערה יחד את הביצים עם הסוכר והרום (בו היו השזיפים ). מוסיפים תוך כדי ערבוב ובהדרגה את השמנת. מוסיפים את סוכר הוניל ומערבבים.
שופכים מעל העוגה, מכסים בשכבה נוספת של משמשים, מעל בננות, שזיפים ומעל אננס. אפשר לקשט את מרכז העוגה עם כמה פרוסות בננה.
מעלים את חום התנור ל 240 מעלות ואופים במשך 15 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 45 דקות.
מצננים, כשהעוגה קרה מעבירים אותה לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.