ערמונים, סלרי ופרמזן מרק

מרק ערמונים של יהודית לוטואק

4 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן בישול: 20 דקות

מצרכים:

2 בצלי שאלוט

30 גר' חמאה

1 ראש סלרי

350 גר' ערמונים

ליטר ורבע ציר עוף

50 גר' פרמזן

1 שמנת בישול

קרם פרש

פלפל, מלח ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מקלפים את ראש הסלרי וחותכים לקוביות.

שומרים 4 ערמונים בצד ואת היתר חוצים לשניים.

קוצצים את השאלוט.

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השאלוט. מזהיבים אותם כ-5 דקות בלי לשרוף אותם. שמים בסיר את הסלרי ואת הערמונים, מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 20 דקות.

טוחנים את המרק במעבד מזון או במיקסר ידני. מחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת ואת הפרמזן. מתבלים.

מוזגים למרקיות ומקשטים עם קצת קרם פרש וערמון מעל.

למי שלא אוכל כשר: ניתן להוסיף קוביות אווז מקורמלות. אופן ההכנה הוא לחתוך חזה אווז לקוביות, לטגן במחבת שחומם מראש בלי להוסיף שמן, לטגן עד הזהבה, לערבב כף סוכר עם כף מים ולהוסיף לחזה האווז ולתת לזה להפוך למין קרמל.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 127
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן