6 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 5 דקות
מצרכים:
6 אפרסקים
150 גר' סוכר
1/2 ליטר מים
50 גר' שקדים
גלידת וניל
ריבת פירות יער
שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
כף ברנדי
קליפת לימון
אופן ההכנה:
לקלף את האפרסקים, לחצות אותם לחצי ולהוציא את הגלעין.
להניח בסיר את הסוכר, המים, קליפת הלימון והברנדי. להביא לרתיחה על מנת ליצור סירופ.
לבשל בסירופ את האפרסקים כ – 5 דקות. להוציא ולסנן.
לפני ההגשה שמים בקערות אישיות גלידת וניל, מניחים מעל 2 חצאי אפרסקים. מחממים את ריבת פירות היער על מנת שתהיה נוזלית. זולגים ממנה על האפרסקים, זורעים מעל שבבי שקדים ומניחים קצפת מעל.