4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: עד שעה
מצרכים:
500 גר' דלעת
1/4 שמנת בישול או שמנת פרווה
100 גר' אגוזי לוז טחונים גס
חתיכת זנגביל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות. בסיר לחץ אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא אז בסיר רגיל, מטגנים במשך 3 דקות את קוביות הדלעת יחד עם שמן הזית.
מכסים במים, מעל מפזרים את פרוסות הזנגביל.
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ-30 דקות. אם בסיר רגיל כשעה או עד שהדלעת מתרככת.
טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת. מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם. מגישים את המרק כשהוא רותח ומעל מפזרים את אגוזי הלוז.
בתאבון!