4 מנות
זמן ההכנה: 40 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מצרכים:
1 מלון
לסביון:
4 חלמונים
100 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 מ"ל יין מוסקט
100 גר' פטל
1 כף שקדים מולבנים
כמה עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה:
להכנת הסביון: מניחים בסיר עם תחתית עבה את החלמונים, הסוכר וסוכר הוניל. יש להקציף עד קבלת מרקם אוורירי ושצבעו לבן.
מוסיפים תוך כדי הקצפה מחצית מן היין (כפית אחרי כפית ) עד קבלת תערובת מעובה.
מחממים סיר עם מים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש. מניחים מעל את הסיר עם תערובת הביצים, ממשיכים להקציף ולאט לאט מוסיפים את יתר היין. יש להקפיד לא להרתיח את התערובת אלא כל הזמן לשמור. כשהתערובת הופכת למרקם קרמי יש לשפוך מייד את התערובת לקערה קרה על מנת להפסיק את תהליך הבישול. יש לצנן היטב.
חותכים את המלון ל-4, מרחיקים את הגרעינים ומקלפים את הקליפה. יש לפרוס את המלון לפרוסות דקות.
להגשה:
מניחים בצלחת מן הסביון. מסדרים מעל את פרוסות המלון, מפזרים מעל קצת פטל, שקדים ומעטרים עםעלי נענע.