6מנות
זמן ההכנה: רבע שעה
זמן בישול: שעתיים וחצי
מצרכים:
1.2 ק"ג כתף בקר
2 חבילות וואקום של ערמונים
סלסלת פטריות יער
1 בצל פרוס לטבעות
2 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קצוצות
2 כפות דבש
1 כף קמח
כוס מרק צח או ירקות
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
אופן הכנה:
יש לקשור את הבשר. מחממים סיר חסין אש בעל תחתית עבה. כשהוא חם מוסיפים את השמן וסוגרים את הבשר מכל הצדדים. מנקים את הפטריות, פורסים אותן ומניחים בקערה. כשהבשר מוזהב מכל צד, מוציאים אותו ושומרים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל, בצלי שאלוט והשום ומטגנים עד הזהבה. מפזרים מעל את הקמח ושופכים מעל את המרק. מחזירים לסיר את הבשר ומבשלים על אש קטנה שעתיים עד שהבשר רך. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים ואת הפטריות. מוסיפים לרוטב את הדבש. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים בלי מכסה. פורסים את הבשר, מסדרים את פרוסות הבשר בצלחת הגשה כשסביב הערמונים והפטריות ומוזגים מעל את הרוטב. ניתן להגיש לצד פירה או אורז לבן.