4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
3 קלמנטינות
250 גר' ריקוטה
3 ביצים
50 גר' סוכר
2 שקיות סוכר וניל
10 גר' חמאה
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום 180 מעלות (6). משמנים תבנית עגולה (קוטר 20). יש לשטוף את קלמנטינות ולייבש אותן. בעזרת זסטר מגררים את קליפת הקלמנטינות ושומרים בצד. סוחטים את הקלמנטינות ומסננים את מיץ דרך מסננת דקה. בקערה שמים את הביצים, מוסיפים את שני סוגי הסוכר, מקציפים עד שהמרקם מלבין. מוסיפים את גבינת הריקוטה, את הקליפה המגוררת ואת המיץ. מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה.
שופכים לתוך התבנית ואופים בתנור שחומם מראש. העוגה מוכנה כשהיא זהובה. כשהעוגה קרה מחלצים אותה מן התבנית. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בפלחים של קלמנטינה.