ל- 6 סועדים
זמן הכנה:10 דקות
זמן בישול: 25 דקות כולל אפיית הירקות בתנור
חומרים:
6 יחידות פילה סלמון ללא עור ועצמות בעובי 3 ס"מ ובמשקל 200 גר' כל אחת
2 ראשי סלרי קלופים ושטופים
6 ארטישוק ירושלמי קלופים ושטופים
1 כוס יין לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף טימין
מלח ופלפל
רבע כוס שמן זית
אופן הכנה:
לחמם תנור ל 250 מעלות
לפרוס את הארטישוק הירושלמי לטבעות בינוניות ולחתוך את הסלרי לקוביות.לערבב בתבנית חסינת אש את הירקות עם שמן זית, פלפל, מלח וטימין. לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות כ-20 דקות.
כשהירקות מוכנים ,מחממים מחבת גדולה עם היין הלבן והשמנת, מוסיפים את הירקות, מתבלים, מנמיכים את האש ומכניסים פנימה את הדגים כשהם מכוסים ברוטב. מבשלים עוד שתי דקות .
בתאבון !!!
טיפ: אפשר להשתמש בטימין לימוני או ניתן לטפטף כמה טיפות של מיץ לימון טרי קצת גרידת לימון