המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
1 כפית גרגירי שומר(לא הכרחי)
125 גר' חמאה קרה ,חתוכה לקובית
1 ביצה טרופה
1 כף מים קרים
המצרכים למלית:
500 גר' בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות)
מלח
25 גר' חמאה
שליש כוס קמח תופח
1 כוס חלב
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים מופרדות
פלפל לבן
2 כפיות גרגרי שומר או דלעת
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
שמים את הקמח,המלח וגרגרי השומר במעבד מזון .מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה יחד עם המים.מערבלים ומוציאים את הבצק. לשים לכדור ומרדדים לעלה עגול בקוטר 36 ס"מ.משמנים תבנית פאי (28 ס"מ). דוקרים את הבצק עם מזלג ומכסים ברדיד אלומיניום כשהצד במבריק כלפי מטה.מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
אופים את קלית הבצק בתנור שחומם מראש (חום בינוני-גבוה)במשך רבע שעה יחד עם רדיד אלומיניום.מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 5 דקות נוספות.עד שהבצק מזהיב,מנמיכים את התנור לחום בינוני .
בנתיים ,מכינים רת המלית.מבשלים את הבטטות במי מלחעד שיתרככו.מסננים היטב ומצננים למשך 5 דקות .מועכים את הבטטות למחית חלקה.מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים היטב.מוסיפים את החלב בהדרגה.מוסיפים את הגבינה ואת החלמונים,מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מקציפים את החלבונים לקצף קשה .מוסיפים לתערובת הבטטה ומקפלים לתערובת אוורירית.יוצקים את המלית על הבצק האפוי,מקשטים עם זרעי השומר או הדלעת.מפזרים מעל פרמזן ואופים בתנור במשך 45 דקות.או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
* טיפ – ניתן לעשות באותה הכמות גם 6 קישים אישיים
בתיאבון!