פאי בטטה אוורירי

המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
1 כפית גרגירי שומר(לא הכרחי)
125 גר' חמאה קרה ,חתוכה לקובית
1 ביצה טרופה
1 כף מים קרים
המצרכים למלית:
 500 גר' בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות)
מלח
25 גר' חמאה
שליש כוס קמח תופח
1 כוס חלב
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים מופרדות
פלפל לבן
2 כפיות גרגרי שומר או דלעת
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
שמים את הקמח,המלח וגרגרי השומר במעבד מזון .מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים  ביצה טרופה יחד עם המים.מערבלים ומוציאים את הבצק. לשים לכדור ומרדדים לעלה עגול בקוטר 36 ס"מ.משמנים תבנית פאי (28 ס"מ). דוקרים את הבצק עם מזלג ומכסים ברדיד אלומיניום כשהצד במבריק כלפי מטה.מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
אופים את קלית הבצק בתנור שחומם מראש (חום בינוני-גבוה)במשך רבע שעה יחד עם רדיד אלומיניום.מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 5 דקות נוספות.עד שהבצק מזהיב,מנמיכים  את התנור לחום בינוני .
בנתיים ,מכינים רת המלית.מבשלים את הבטטות במי מלחעד שיתרככו.מסננים היטב ומצננים למשך 5 דקות .מועכים את הבטטות למחית חלקה.מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים היטב.מוסיפים את החלב בהדרגה.מוסיפים את הגבינה ואת החלמונים,מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מקציפים  את החלבונים לקצף קשה .מוסיפים לתערובת הבטטה ומקפלים לתערובת אוורירית.יוצקים את המלית על הבצק האפוי,מקשטים עם זרעי השומר או הדלעת.מפזרים מעל פרמזן ואופים בתנור במשך 45 דקות.או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
* טיפ – ניתן לעשות באותה הכמות גם 6 קישים אישיים
בתיאבון!
11147226_927495473956596_6118409371025278724_o

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן