זמן הכנה: 20 כ – דקות
זמן אפיה: 20 +35 דקות
מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח רגיל (280 גר')
175 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה של מלח
1/2 כפית סוכר
1 ביצה
תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28 ס"מ
למלית:
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) או קופסת קרם פרש
1/2 גליל (100 גר') גבינת עזים (פרומעז) חתוך לקוביות
1/3 כוס צימוקי עגבניות מיובשות קצוצות
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1 שן שום כתושה
1 כף בזיליקום קצוץ ו עירית קצוצה דק
מלח, פלפל גרוס.
אופן ההכנה:
- בקערת מעבד המזון שמים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לכדור בצק.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את התחתית התבנית והדפנות שלה. דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק.
מעבירים למקרר למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים את הבצק כ – 15 דקות עד הזהבה. מצננים 10 דקות.
- מגבירים את החום ל-180 מעלות.
- להכנת המלית טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
- אופים בין 30-35 דקות עד התייצבות והזהבה.
בתאבון!