גראטן(מאפה מוקרם) של ברוקולי וגבינה כחולה

מאפה ברוקולי על צלחת

6 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן אפיה: 35 דקות

מצרכים:

500 גר' ברוקולי נקי (פרחי ברוקולי)

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות קמח

500 מ"ל חלב

150 גר' גבינת רוקפור או גורגונזולה

50 גר' פירורי לחם

2 כפות שמן זית

50 גר' גבינה צהובה מגוררת

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מנקים ושוטפים היטב את הברוקולי. חותכים את הקצוות ומפרידים את הפרחים. בסיר מביאים לרתיחה מים מלוחים. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה כשמונה דקות. מסננים.

משמנים תבנית חסינת אש ומניחים את הברוקולי.

במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב במשך דקה. בהדרגה מוסיפים את החלב ומסמיכים את הרוטב על אש נמוכה. מכבים ומוסיפים את הגבינה המפוררת, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

שופכים את הרוטב מעל הברוקולי ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ – 35 דקות או עד שהמאפה יציב ומוזהב.

 

 

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 127
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן