8 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מצרכים:
500 גר' כבדי עוף בהירים
4 כפות ברנדי
90 גר' שומן אווז
6 בצלי שאלוט קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1 כפית עלי תימין קצוצים
3 כפות שמנת צמחית
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה פלחי כמהין
30 גר' שומן אווז מומס
אופן ההכנה:
לילה לפני יש לנקות את הכבדים ולהוציא את הורידים והחלקים השומניים, לייבשם בעדינות בנייר סופג, לחתוך אותם לחצי ולהניח אותם בקערה עם הברנדי. מכסים ברדיד ניילון ומשאירים אותם ללילה שלם.
למחרת ממיסים מחצית מכמות שומן האווז במחבת, מוסיפים את בצלי השאלוט והשום ומאדים על אש קטנה כעשר דקות, עד שבצלי שאלוט הופכים שקופים. מוסיפים את הכבדים בלי הברנדי ואת עלי התימין. מטגנים על אש בינונית עד שהכבדים משנים צבע. מוסיפים את הברנדי, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה כ-2 דקות. מורידים מהאש ומצננים מעט.
מעבירים את כבדי העוף למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתרת שומן האווז והשמנת ומעבדים שוב. טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול.
מעבירים מחצית מכמות התערובת לתבנית טרין, משטחים ומישרים בעזרת סכין, מניחים מעל את פלחי הכמהין ומכסים ביתר התערובת. מכסים ברדיד ניילון ומקררים עד להתייצבות.
על מנת לשמור על הפטה וגם שיהיה יפה בהגשה, מכסים אותו בשכבה של שומן אווז מומס.
מגישים עם לחם קלוי.
*ניתן להחליף את שומן האווז בחמאה
*ניתן להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה
*אפשר גם להשתמש ב-3 כפיות מחית כמהין