חומרים:
350 גר' תותים שטופים וחתוכים לפרוסות
12 עלי בזיליקום קצוצים
12 עלי נענע קצוצים
סוכר
מיץ מלימון אחד
תמצית וניל משובחת
מלח
פלפל שחור
קוניאק
שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
אופן הכנה:
שמים בקערה את התותים, העלים השונים, הסוכר, קורט מלח, קורט פלפל, מיץ הלימון, הקוניאק ואת תמצית הוניל. מערבבים ושמים בצד לפחות שעה.
מקציפים את השמנת לקצף יציב ומוסיפים את סוכר וניל.
להגשה:
לוקחים כוסות יין. מוזגים פנימה מתערובת התותים. מעל מזלפים קצפת ומעטרים עם רוטב מהתותים. מעטרים עם עלי נענע.
בתאבון!