4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
מצרכים:
לרוטב הויניגרט:
2 כפות חומץ בין יין
2 כפות דבש
1 כף של סויה
1 כף זנגביל מגורד
1כפית וחצי רוטב צ'ילי מתוק (אפשר גם חצי מהכמות רוטב צ'ילי חריף)
3 כפות שמן אבוקדו
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לסלט:
קופסה של קייל שטוף
2 תפוחי עץ מזן חרמון
אופן ההכנה:
יש להוריד את הגבעולים ואת החלקים של הקייל. לאחר מכן יש לקצוץ אותו באופן גס. מניחים בקערת ערבוב.
אין לקלף את תפוחי עץ. בעזרת סכין מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים אותם לקייל.
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת הערבוב. אפשר להוסיף את הרוטב בהדרגה ואם לא צריך את כולו שומרים בצד. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט חומץ.
ניתן לפזר מעל הסלט גרעיני סומסום שהושחמו מעט.
- טיפ להשחמת גרעיני הסומסום:
לוקחים סיר קטן, מחממים על אש בינונית ומניחים בו את גרעיני הסומסום. מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב. זהירות לא לשרוף אותם.