4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעתיים
מצרכים:
800 גר' כתף של עגל
2 בצלים גדולים
2 גזרים
3 שן שום
1 בוקה גרני
400 גר' עגבניות מקולפות, מגולענות וחתוכות לקוביות
2 כפיות של רסק עגבניות
200 מ"ל יין לבן
שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות. מקלפים ופורסים את הבצלים. מקלפים גם את הגזרים ופורסים לקוביות קטנות.
בסיר עם תחתית עבה מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את קוביות הבשר ומזהיבים אותם מכל צדדיהם.
מוסיפים את הירקות, שיני השום הכתושות והבוקה גרני. מבשלים יחד כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, את הרסק והיין. מבשלים יחד כ-5 דקות. מתבלים לפי הטעם. מוסיפים מים עד גובה הבשר, מכסים את הסיר ומבשלים על בעבוע כשעתיים.