6 מנות
זמן הכנה: 45 דקות + שעתיים זמן קירור
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
6 אגסים גדולים
1/2 יין אדום
1/2 כוס סוכר
מקל וניל או כפית תמצית ומיל משובחת
מקל קינמון
כמה גרעיני פלפל שחור שלמים
למוס שוקולד מריר:
6 ביצים מופרדות
200 גר' שוקולד
אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים, מגלענים אותם וחותכים אותם לחצי.
מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין. מוסיפים את הסוכר, מקל וניל חצוי לרוחב או כפית תמצית וניל משובחת, מקל הקינמון וגרעיני פלפל שחור.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את אש ומבשלים עשרים דקות.
מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד.
מעבירים את היין דרך מסננת ומחזירים על אש ומצמצמים עד קבלת רוטב סמיך. מקררים.
למוס השוקולד:
ממיסים את השוקולד. מסננים. מוסיפים חלמון ומערבבים, מוסיפים עוד חלמון ושוב מערבבים, חוזרים על תהליך זה עד שכל החלמונים נגמרו.
מקציפים את החלבונים לקצף חזק. מוסיפים את הקצף לתערובת של השוקולד בהדרגה ובתנועה קיפולית עד קבלת מסה הומוגנית ואוורירית. מקררים.
שמים בצלחת שני חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד מריר זולגים מעל מעט רוטב יין.