8 מנות
זמן ההכנה: 45 דקות
זמן אפיה: 35 דקות
מצרכים:
לבצק:
125 גר' חמאה רכה
120 גר' אבקת סוכר
30 גר' אבקת שקדים
קליפה מגורררת של לימון (ירוק או צהוב)
250 גר' קמח
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח
לקרם פסיפלורה:
9 יח' פסיפלורה
3 חלמונים
60 גר' סוכר
20 גר' קורנפלור
40 גר' חמאה
למרינג:
2 חלבונים
120 גר' סוכר
20 גר' סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערת המערבל מניחים את החמאה, המלח ואת אבקת הסוכר. מערבבים יחד. מוסיפים את גרידת הלימון ואת אבקת השקדים, מערבבים שוב. מוסיפים את הביצה וכף מים . מערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בפולסים עד קבלת כדור.
משמנים תבנית טארט מלבנית ומרפדים אותה בבצק, דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר למשך שעה.
מחממים את התנור לחום של180 מעלות (6) ואופים במשך 15 דקות עד הזהבה.
לקרם פסיפלורה:
חוצים את הפסיפלורות לחצי ומרוקנים אותן לתוך מסננת שהנחנו מעל קערה. תהליך זה מאפשר הפרדה בין המיץ לגרעינים.
את הסוכר ואת החלמונים שמים בסיר. מקציפים אותם עד קבלת מסה לבנה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב. מוסיפים את מיץ הפסיפלורה תוך כדי ערבוב. מניחים את הסיר על האש. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב . מבשלים עוד כדקה. מוסיפים מחוץ לאש את החמאה. שופכים את הקרם מעל הבצק ונותנים למסה להתקרר. אם ממהרים מכניסים למקרר.
למרינג:
מניחים בסיר את המים עם הסוכר. מבשלים ומביאים את הסירופ לחום של 114 מעלות. מניחים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף. כשהסירופ מגיע לחום של 118 מעלות, מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה לחלבונים. ממשיכים להקציף עד שחום המסה מגיע ל50 מעלות. המרינג מוכן כאשר הוא יציב ומבריק. מכניסים אותו לשרוול זליפה. כשהטארט התקרר מזלפים מעל את המרינג ובעזרת ברנר מזהיבים את המרינג אם אין ברנר מכניסים את הטארט מתחת לגריל בתנור במשך שתיים עד שלוש דקות.