תבשיל כרוב כבוש (choucroute alsacienne)

תבשיל כרוב כבוש

6 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן בישול: שעתיים וחצי

מצרכים:

1 ק"ג כרוב כבוש

12 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים

 60 גר' שומן אווז

1 בצל פרוס דק

1 שן שום

1/2 כפית גרעיני פלפל מעוכים

1/2 כפית ערער (genievre)

1 בצל נעוץ עם 6 מסמרי ציפורן

בוקה גרני (עלה כרישה, עילה דפנה, גבעול טימין

כמה עלי סלרי וכמה עלי פטרוזיליה )

6 נקניקיות עגל

6 נקניקיות עוף

400 גר' חזה אווז מעושן לא פרוס

שוק של אווז מעושן

1/4 ליטר בירה

1/4 ליטר יין לבן מסוג ריזלינג

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הכרוב הכבוש במים קרים ולאחר מכן סוחטים אותו על מנת לייבש אותו. ממיסים בסיר גדול את שומן האווז, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו קלות. מוסיפים את 1/2 כמות הכרוב, את הבוקה גרני, את שן השום ואת התבלינים. מניחים מעל את נתחי הבשר ואת הנקניקים שומרים בצד. מפזרים מעל את יתר הכרוב. שופכים מעל את הבירה והיין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים וממשיכים לבשל כששומרים על הבעבוע. מבשלים כשעה. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה כשדוחפים אותם מתחת לשכבת הכרוב. ממשיכים לבשל עוד כשעה. מניחים מעל את הנקניקיות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

פורסים את הבשרים. על צלחת ההגשה מסדרים את הכרוב ומסביב את תפוחי האדמה. מניחים מעל את הבשר הפרוס והנקניקיות. מגישים מייד.

טיפ:

מומלץ להגיש עם חרדל בצד

מומלץ להגיש יחד עם בירה או יין לבן

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 127
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן