לבחור מה לאכול במהלך ההריון – יכול להיות אתגר
הטעם והחשקים משתנים, ייתכן ואת סובלת מבחילות, העיכול שלך רגיש יותר וכמובן שאת רוצה לוודא שאת מזינה היטב את עצמך ואת העובר שלך.
על פי הפילוסופיה הסינית חשוב לאכול מזונות חמים – חמימים, מבושלים היטב, קלים לעיכול על מנת לשמור על הטחול, הקיבה והרחם חמימים. בנוסף חשוב לצרוך מזונות התומכים באנרגיית הכבד והכליות, ובאנרגיית הין, היאנג, הצ'י (אנרגיה) והדם.
במהלך ההריון – אנו לא דואגות רק לעצמנו, אלא גם לעובר שלנו, העולם החדש, היקר והשמימי שאנחנו בונות ומזינות בתוך הגוף במשך תשעה חודשים.
קבלי ממני 6 מאכלים תומכי הריון על מצביו השונים והתופעות הנלוות אליו, כמובן שזוהי רשימה חלקית ואפשר לדבר על כך שעות וימים, ואם קיימת אצלך חלילה בעיה מסוימת או מגבלה – חשוב מאוד לדבר לפני כן עם מטפל/ת המוסמך/ת לטיפול בתקופת ההריון.
תרד – מטפל בעצירות, עשיר בסידן וברזל. כדי להגביר את ספיגת הברזל מהתרד מומלץ לאכול אותו עם מזונות עשירים בויטמין C כמו עגבניה או פלפל אדום, ניתן להוסיף אותו לשייקים ותבשילים.
סלמון – מקור נפלא לחומצת אומגה 3 שהיא חיונית להתפתחות מערכת העצבים והמוח של העובר. מסייע להעלות את האנרגיה, לטפל בטחורים, דימום מסיבי לאחר הלידה. כמובן שבמהלך ההריון אין לאכול אותו נא.
גוג'י ברי – מקור עשיר לחלבון ולויטמינים רבים, תמיכה וסיוע בעייפות, בחיזוק המערכת החיסונית ועוד.
אגוז מלך – מספק שומן טוב וחלבון, יכול לסייע בכאבי גב תחתון ועצירות.
בטטה – מסייעת למצבי עצירות ובצקת, אינדקס גליקמי נמוך, עשירה בויטמינים ומסייעת גם בהגברת ייצור חלב אם.
עדשים – עשירים בברזל ובחומצה פולית, עם עדיפות לחומים- ירוקים.
שימי לב לנוכחות החלבון בתזונה מאחר וזהו מרכיב מספר 2 הכי חיוני לצריכה (אחרי מים).
כל אחת מרקמות העובר זקוקה ותלויה בחלבון להתפתחות תקינה – עצמות, שרירים, עור, דם, ציפורניים, איברים ורקמות חיבור. וכמובן שעבורך החלבון חיוני עבור הלידה, התקופה שלאחר הלידה, ההנקה וההחלמה.