4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
12 אספרגוסים דקים
12ראשי ברוקולי צעירים
12 כרישות דקות (החלק הלבן )
2 ביצים
1 זר עשבי תיבול (טרגון, פטרוזיליה ועירית)
1 כף צלפים
3 מלפפונים בחומץ
1 כף חרדל גרעינים
100 מ"ל שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לבשל את הביצים במים רותחים מלוחים במשך עשר דקות, לצנן אותם במים קרים ולקלפן.
יש לקטום את האספרגוסים ולשטוף אותם, ואת הברוקולי והכרישות.
יש לחצות את הביצים. שומרים בצד חצי חלמון וקוצצים דק את יתר הביצים. קוצצים גם את עשבי התיבול. חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות.
בקערה מערבבים יחד את החרדל והחומץ, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים חצי מכמות עשבי התיבול, הצלפים, הביצים והמלפפונים. מערבבים היטב ושומרים בצד.
חולטים את האספרגוסים והכרישות במים רותחים במשך עשר דקות. מסננים ומעבירים אותם לצלחת הגשה. כשהם מתקררים מעט מפזרים מעל את יתר עשבי התיבול ואת החלמון הקצוץ. מגישים לצד הרוטב.