תחתיות ארטישוק ממולאות עשבי תיבול, גבינות ואגוזי פקאן

מצרכים ל 6 מנות:
12 תחתיות ארטישוק קפואות
מיץ לימון טרי (1 לימון)
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
מלח פלפל
למלית:
80 גר' אגוזי פקאן
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח פלפל
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את המים יחד עם מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל.
כשהמים רותחים מוסיפים את התחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
מכבים ומשאירים את התחתיות במים.
תהליך זה ניתן לעשות יום קודם אך רצוי להשאיר אותם בנוזלים זה מונע שינוי צבע .
במעבד מזון מרסקים את חומרי המלית ,ממליחים ומפלפלים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מסננים את התחתיות.
מסדרים אותם בתבנית משומנת. מניחים מעל את חומר המלית בעזרת כף .
אופים במשך 15-20 דקות עד שמשחים.
גיוונים:
1. ניתן להשתמש במקום גבינה צהובה בגבינת קשקבל.
2. במקום כוסברה משתמשים בכמות כפולה של פטרוזיליה .
3. אפשר להשתמש בטופו מגורר למנת פרווה .

בתיאבון!

ארטישוק ממולא

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן