תבשיל חורפי של ברווז עם ירקות – Pot-au-feu de canard

6 מנות
זמן הכנה:40 דקות
זמן בישול:שעה וחצי
מצרכים:
1 ברווז מחולק למנות
1 כרוב לבן
4 גזרים
4 לפתות
4 כרישות
2 בצלים
1 ציפורן
2 שיני שום קצוצות
1 כף שומן אווז
2 ליטר ציר עוף
חופן גרעיני כוסברה
חופן גרעיני פלפל שחור
אופן ההכנה:
קולפים ושוטפים את הירקות. חותכים את כל הירקות ל-4 .קושרים את הכרישות יחד. מקלפים את הבצלים. באחד נועצים את הציפורן ואת השני פורסים דק.
ממיסים בסיר את שומן האווז, מוסיפים את הבצל הפרוס ואת שיני השום. מזהיבים אותם קלות. (יש להזהר לא לשרוף) .מוסיפים את חתיכות הברווז ומזהיבים אותם מכל צדדיהם. מוסיפים את ציר העוף, את הבצל עם הציפורן, גרעיני הכוסברה ואת גרעיני הפלפל השחור. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את עוצמת האש ומבשלים כשהסיר מכוסה ותוך בעבוע במשך 45 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הירקות וחשוב מאוד שהם יהיו מכוסים במרק. אם לא, יש להוסיף מים רותחים. מכסים שוב ומבשלים עוד 45 דקות.
שמתם לב שלא המלחנו בגלל מליחות ציר העוף. אם יש צורך מתקנים את התיבול לפני ההגשה.

ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה מאודים.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 89
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן