קרפ סוזט של יהודית

8 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

250 גר' קמח

500 מ"ל חלב

3 ביצים

3 קלמנטינות

100 גר' אבקת סוכר

2 כפות ליקר תפוזים איכותי

200 גר' חמאה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

בעזרת זסטר מגרדים את קליפות הקלמנטינות ושומרים בצד. .סוחטים את הקלמנטינות ומעבירים את המיץ דרך מסננת דקה.

ממיסים במיקרו 50 גר' חמאה.

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים אחת אחרי השנייה. מוסיפים תוך כדי ערבובו את החלב, חצי ממיץ הקלמנטינות, החמאה המומסת וכף ליקר תפוזים. מניחים בצד כשעתיים.

במקביל שמים בקערת המיקסר 100 גר' חמאה רכה, מוסיפים את יתר המיץ, את הקליפה מגוררת, את אבקת הסוכר וכף ליקר תפוזים. מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שומרים במקרר.

מחממים מחבת לקרפים. משמנים מעט, יוצקים מעט מהתערובת מסובבים את המחבת כדי שהחומר יתפזר באופן שווה. כששולי הקרפ מעט מזהיבים הופכים לצד השני. מניחים בצלחת. הכמות מספיק ל 18 קרפים. כדי לשמור על הקרפים חמים מומלץ להרתיח מים בסיר ואז להניח את הצלחת על הסיר.

לפני ההגשה מורחים כל קרפ עם חמאת הקלמנטינות ומקפלים לארבע.

מחממים מחבת ואז מניחים לדקה או שניים את הקרפים. מגישים מיד.

*ישנה אפשרות כשמחממים את הקרפים לשפוך מעט ליקר תפוזים ולעשות פלמבה.

 

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן