ל- 6 סועדים
זמן הכנה: 15 דקות
חומרים:
לקרם שוקולד:
1 וחצי מיכל שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות (ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)
כף נס קפה מגורען
3 כפות וויסקי
למקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות נס קפה מגורען עם 2 כפיות מים
1 כפית וויסקי
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
לקרם השוקולד:
מחממים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי. מערבבים עד קבלת קרם חלק ומבריק.
יוצקים לקערות או לכוסות. מכניסים למקרר עד ההגשה.
לקציפת הקפה והוויסקי:
לפני ההגשה מקציפים את השמנת.
מערבבים את הקפה עם המים והוויסקי.
מוסיפים את הסוכר וניל לקצפת, לאט ותוך כדי קיפול, מוסיפים את הקפה עם הוויסקי לקצפת. כשהמקצפת יציבה, מכניסים אותה לשקית זילוף.
מוציאים מן הקירור את כוסות עם הקרם שוקולד ומזליפים מעליו את הקצפת .
ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו
בתאבון