*(במנה טבעונית מחליפים את השמנת לחלב קוקוס)
4 מנות
זמן ההכנה:10 דקות
זמן בישול:20 דקות
מצרכים:
250 גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות צנוברים
6 אגסים
1 בצל אדום
200 מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס
כף שמן זית
מלח ופלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק .במקביל מקלפים את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות . מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את הבצל .
מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ-2 דקות .מפזרים מעל את הפפריקה האדומה, מוסיפים את הערמונים ו 300 מ"ל מים .מבשלים כ-15 דקות .
לאחר מכן מוסיפים את השמנת /חלב קוקוס .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק .
טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של פפריקה, מלח ופלפל .
מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים .
מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים .