קרם ברולה עם פטריות

4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 50 דקות
זמן קירור: לפחות 6 שעות
מצרכים:
500 גר' פטריות
2 בצלי שאלוט
4 ביצים
300 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת בישול
1 ענף טימין
50 מ"ל יין מדירה
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן
50 גר' סוכר חום
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלף את בצלי השאלוט ולפרוס אותם. יש לנקות את הפטריות ולקטום אותם. יש לקצוץ אותם ומעל לשפוך את מיץ הלימון.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את בצלי השאלוט ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, את עלי הטימין, ממליחים ומפלפלים. מבשלים עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים. מוסיפים את יין המדיירה, שוב מבשלים עד שהיין מתאדה. מחלקים את מסת הפטריות ב 4 קערות רכס.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות (5 )
בקערת המקסר שמים את החלב, השמנת, מפלפלים וממליחים. מקציפים כדקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחד אחר השני.
מוזגים מן התערובת מעל כל קערה. מניחים את הקערות על תבנית מלאה במים חמים עד חצי מגובהה. אופים בין 25 עד 30 דקות עד שהתערובת יציבה (כאשר מכניסים סכין הלהב יוצא יבש).
מצננים ומכניסים לקרור בין 6 ל 12 שעות.
לפני ההגשה מפזרים מעל כל קערה סוכר. מדליקים את הגריל בתנור ומקרמלים כ-5 דקות. מגישים עם טוסטים.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 107
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן