קסרול תפוחי אדמה סתווי

4 מנות

זמן ההכנה: 10 דקות

זמן בישול: שעה

מצרכים:

10 שזיפים מיובשים

4 תפוחי אדמה

2 בצלים

2 גזרים

10 פרוסות אווז מושן

1 כפית קינמון

100 מ"ל יין אדום

1 כף של מן אגוזים

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים. מבשלים אותם במים עם מעט מלח במשך עשרים דקות. תפוחי האדמה והגזרים צריכים להתרכך אך עדיין להיות מעט קשים. מקררים אותם מעט וחותכים אותם לקוביות בינוניות.

בינתיים קולפים ופורסים את הבצלים. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הבצל עד הזהבה וכל זה על אש בינונית. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את פרוסות האווז והשזיפים ושופכים מעל את היין ואת הקינמון. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע. מוסיפים את קוביות הירקות, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש נמוכה. אם התבשיל מתייבש יש להוסיף חצי כוס מים.

התבשיל מוכן כשהירקות והבצל מעט התקרמלו.

 

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 89
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן