קיש גבינת עזים

זמן הכנה: כ- 20 דקות
זמן אפיה : 20+35 דקות
מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח רגיל (280 גר')
175 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
1 ביצה
תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28 ס"מ
למלית:
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) או קופסת קרם פרש
1/2 גליל (100 גר') גבינת עזים (פרומעז) חתוך לקוביות
1/3 כוס צימוקי עגבניות מיובשות קצוצות
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1 שן שום כתושה
1 כף בזיליקום קצוץ ועירית קצוצה דק
מלח ,פלפל גרוס.
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון שמים את הקמח,החמאה,המלח והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לכדור בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את התחתית התבנית והדפנות שלה . דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק.
מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ -15 דקות עד הזהבה. מצננים 10 דקות.
מגבירים את החום ל-180 מעלות.
להכנת המלית טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אופים בין 30-35 דקות עד התייצבות והזהבה.
בתאבון!!!

קיש עזים

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן