קיש גבינת עזים

קיש גבינות מוגש בצלחת

זמן הכנה: 20 כ – דקות

זמן אפיה: 20 +35 דקות

מצרכים:

לקלתית:

2 כוסות קמח  רגיל (280 גר')

175 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית שטוחה של מלח

1/2 כפית סוכר

1 ביצה

תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28 ס"מ

למלית:

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) או קופסת קרם פרש

1/2 גליל (100 גר') גבינת עזים (פרומעז) חתוך לקוביות

1/3 כוס צימוקי עגבניות מיובשות קצוצות

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

1 שן שום כתושה

1 כף בזיליקום קצוץ ו עירית קצוצה דק

מלח, פלפל גרוס.

אופן ההכנה:

  1. בקערת מעבד המזון שמים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לכדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את התחתית התבנית והדפנות שלה. דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק.

מעבירים למקרר למשך חצי שעה.

  1. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים את הבצק כ – 15 דקות עד הזהבה. מצננים 10 דקות.
  2. מגבירים את החום ל-180 מעלות.
  3. להכנת המלית טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
  4. אופים בין 30-35 דקות עד התייצבות והזהבה.

        בתאבון!

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 125
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
מודעת פרסום של שי מזרחי - מלחמות ה- AI
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן